(ÖZEL) Azerbaycan'da Trafik Kazasi Geçirdi, Türkiye'de Sagligina Kavustu

Azerbaycan’da geçirdigi trafik kazasi sonrasi gövde ve bacak kaslarini kullanamayan Lamiyya Hasanova, Eskisehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tip Merkezi’nde uygulanan tedavi ile vücut kaslarini hareket ettirebilmenin mutlulugunu yasiyor.

(ÖZEL) Azerbaycan'da Trafik Kazasi Geçirdi, Türkiye'de Sagligina Kavustu
Azerbaycan’da yasayan hentbol oyuncusu Lamiyya Hasanova, yaklasik 1 yil önce Bakü’de geçirdigi trafik kazasi sonrasi gövde ve bacak kaslarini kullanamama basladi.

Sirt omurlarindan yaralanmaya bagli olarak 10 ay boyunca vücudunun birçok bölümünü hareket ettiremeyen Hasanova, kendi ülkesinde uygulanan fizik tedaviden sonuç alamayinca Türkiye’ye geldi. Eskisehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tip Merkezi’nde 1 aylik tedavi ve rehabilitasyon gören Lamiyya Hasanova, gövdesindeki bazi kaslari ve bacaklarini hareket ettirebilmenin mutlulugunu yasadi. Aldigi olumlu sonuçlarin ardindan tedavi sürecini uzatarak Eskisehir’de kalmaya devam eden Hasanova, eskisi gibi hareket edebilecegi günlere bir an önce kavusmak istiyor.

“Gögüs hizamdan bacaklarima kadar hiçbir sey hissetmiyordum”

Yaklasik 10 ay boyunca vücudunun büyük bir bölümünü hissetmedigini ifade eden Lamiyya Hasanova, “Taksiden inmistim ve yoldan karsiya geçiyorken araba çarpti. Olayi pek hatirlayamiyorum. Kendimi ambulansin içerisinde buldum. Omurgamdan darbe almisim. Gögüs hizamdan bacaklarima kadar hiçbir sey hissetmiyordum. 10 ay böyle kaldim. Küçük çalismalarla basladim ancak iyilesemedim. O yüzden Eskisehir’e geldim. Simdiki durumum öncekinden biraz daha iyi. Insallah daha iyiye gidecegim” seklinde konustu.



“Bizim amacimiz onu tam anlamiyla kendi yürüyebilecek hale getirmek”

Bundan sonraki süreçte, hastanin kendi kendine yürüyebilmesini saglamayi hedeflediklerini belirten Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tip Merkezi, Tibbi Direktörü Dr. Türkan Tünerir, “Azerbaycan’dan gelen hastamiz Lamiya, hentbolcu fakat ülkesinde geçirdigi trafik kazasi sonrasinda sirt omurlarindan yaralandigi için ameliyat olmus. Gövde ve bacak kaslari çalismadigi için yataga bagimli kaliyor. Ülkesinde gördügü rehabilitasyon yeterli olmayinca bizim merkezimize geliyor. Yaklasik 1 ay kadar önce ailesiyle birlikte buraya geldi. Eskisehir’de onlari konaklattik ve Lamiya’yi hastanemizde tedaviye aldik. Gövde kaslarindaki zayiflik nedeniyle desteksiz oturamiyordu. 1 aylik tedavinin sonucunda desteksiz oturabilmeye basladi ve oturma süresi uzadi. Kol kaslari güçlendi ve kendisini tekerlekli sandalyeden yataga alabilmeye basladi.

Son olarak gerekli diger tedavilerini de yaptik. Agrilari gitti ve uyusmalari azaldi. Bacak kaslarina da yavas yavas güç gelmeye basladi.

Cihazlarla kalça hareketini baslatarak adim attirmaya baslattik. 1 aylik tedavi için Eskisehir’e gelmisti ancak tedavisini uzatmaya karar verdi. Bizim amacimiz onu tam anlamiyla kendi yürüyebilecek hale getirmek. Zaman içerisinde olusacak bir süreç bu” dedi.

Kaynak: İHA