Özdemir Ve Içöz'ün Isimleri Tiyatro Salonlarinda Yasatilacak

Mentese Belediyesi Temmuz ayi Meclis toplantisi Konakalti Iskender Alper Kültür Merkezi’nde yapildi. Meclis toplantisinda, Mentese’de tiyatro sanatinin gelismesine katki saglayan ve 2019 yilinda aramizdan ayrilan tiyatro egitmeni Ayhan Içöz ile çekimleri Mugla’da yapilarak büyük bir basari yakalayan Dondurmam Gaymak filminin basrol oyuncusu 2018 yilinda aramizdan ayrilan Turhan Özdemir’in isimlerinin Mentese Belediye Tiyatrosunun salonlarina verilmesi oy birligi ile kabul edildi.

Özdemir Ve Içöz'ün Isimleri Tiyatro Salonlarinda Yasatilacak
Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs mecliste yaptigi konusmasinda, “Oyuncu Turan Özdemir agabeyimiz ve Tiyatro Egitmeni Ayhan Içöz hocamiz bölgemiz için çok degerli isimlerdi. Ayhan hocamiz hem basarili bir egitimci hem de bir tiyatro sevdalisiydi. Yaptigi çalismalar ile pek çok ögrencinin tiyatro ile tanismasini saglamis, yüzlerce tiyatrocu yetistirmis, Yaras Köyü halki ile hazirladigi oyun sayesinde Yaras Köyü Drama Tiyatro Toplulugu’nun kurulmasina vesile olmus, Mugla Açik Ceza Infaz Kurumu’nda bulunan hükümlülere tiyatro aski asilayarak sahneye çikmalarini saglamis bir isimdi. Oyuncu Turan Özdemir agabeyimiz ise Dondurmam Gaymak filminde oynadigi basrol ile basta Mentese ilçemiz olmak üzere, Mugla’mizin Türkiye’de ve uluslararasi camiada tanitimina katkida bulunmus usta bir sanatçiydi. Her iki degerli ismi de saygi ve rahmetle aniyorum. Bölgemizde tiyatro sanatinin gelismesine katki saglayan Turan Özdemir ve Ayhan Içöz’ün isimlerini tiyatro salonlarimiza vererek, isimlerini yasatmak istiyoruz.” dedi.

Baskan Gümüs’ün konusmasinin ardindan oylamaya geçildi. Yapilan oylama sonucunda Turan Özdemir ve Ayhan Içöz’ün isimlerinin tiyatro salonlarina verilmesi meclis üyelerinin oy birligi ile kabul edildi.
Kaynak: İHA