Kaymakam Çirak, Tamamlanan Kamp Merkezinde Incelemede Bulundu

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde atil durumda bulunan eski okul binasi yapilan tadilatlar sonrasi kamp merkezine çevrildi.

Kaymakam Çirak, Tamamlanan Kamp Merkezinde Incelemede Bulundu
Ilçeye bagli Küçükelmali köyünde Tabiat Parkinin hemen yani basinda bulunan eski okul binasi Pazaryeri Kaymakamligi, Pazaryeri Köylere Hizmet Götürme Birligi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nce tadilat yapilarak Izlik Kampi olarak hazirlandi. Ekoturizm ve egitim kampi olarak yeniden düzenlenen Izcilik kampinda incelemelerde bulunan Ilçe Kaymakami Berker Çirak, “Ilçemiz dogal güzellikleriyle kirsal ve ekolojik turizmde marka olmaya aday. Ilçemizin turizm altyapisina katki saglamasi amaciyla Pazaryeri Köylere Hizmet Götürme Birligi ve Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan yürütülen projemiz ile Küçükelmali Tabiat Parkinin hemen yaninda bulunan ve daha önce Izci Kampi olarak da kullanilan atil durumdaki Küçükelmali eski köy okulunu restore ederek ekoturizm ve egitim kampi olarak yeniden düzenledik. Toplamda 7 dönüm üzerinde iki bagimsiz yapidan olusan kamp merkezimizin eski köy okulu olan ilk bölümünde 24 kisiye kadar gruplar, butik yapimizda ise iki bagimsiz bölümde iki aile ayni anda konaklayabilecekler. Genis bahçesinde birçok etkinligin yapilabilecegi kamp merkezimizin konumu itibariyle, hemen yanindaki Küçükelmali Tabiat Parki, Küçükelmali Köyü ve Kinik Köyü basta olmak üzere ilçemizin diger güzellikleri de misafirlerimiz tarafinda kolaylikla ziyaret edilebilecek. Kamp merkezimiz hem doga ve spor severlerin kullanimina acik olacak, hem de ögrencilerimiz tarafindan sinav motivasyon kamplari, telafi egitimleri, kitap okuma kamplari, tarimsal egitimler vb faaliyetlerde kullanilabilecektir. Projemize destek veren Pazaryeri Belediyesi, Bilecik Il Özel Idaresi, Bilecik Il Tarim ve Orman Müdürlügü basta olmak üzere tüm kurumlarimiza, sanayicilerimize, esnaflarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Kaymakam Çirak’in tadilati biten Izcilik Kampi incelemesinde Ilçe Milli Egitim Müdürü Mahmut Ekinci, Ilçe Özel Idare Müdürü Mehmet Bahadir, Adem Tekin ve Pazaryeri OSB Müdürü Muammer Yildirim eslik etti.
Kaynak: İHA