'Kavsak' Isimli Resim Ve Heykel Sergisi Sanatseverlerin Begenisine Sunuldu

Yaklasik 40 sanatçinin eserlerinden olusan "Kavsak" isimli karma resim ve heykel sergisi, Kelimat Sanat Evi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

Sergiye iliskin AA muhabirine açiklama yapan Kelimat Sanat Evi kurucularindan Hüseyin Emiroglu, bu sanat evinin Avrupa ile Orta Dogu arasinda bir kültür ve sanat köprüsü kurmaya çalistigini söyledi.

Istanbul'u dünyanin en önemli kavsak noktalarindan biri olarak gördüklerini ifade eden Emiroglu, sunlari kaydetti:

"Türkiye ve Istanbul daha çok yükselecek. Istanbul tarihteki gibi daha da önemli bir kavsak noktasi olacak. Bu kavsak noktasinda galerimiz, Türk sanatçilari dünyaya tanitacak. Bizim en önemli misyonumuz Türk sanatçilari Arap koleksiyonerlere, farkli ülkelerdeki Arap sanatçilari da Türk koleksiyonerlere tanitmaktir. Asil basarimiz Türk sanatçilari dünyanin her tarafina tasimak olacak."

Sergide hem Türkiye'den hem de birçok farkli ülkeden genç sanatçilarin eserlerinin bulundugunun altini çizen Emiroglu, sergide farkli tekniklerde resim ve heykellerin sanatseverlerin begenisine sunuldugunu ifade etti.

- "Sanatseverler için de karma sergilerin daha etkileyici olabilecegini düsünüyorum"

Sergide eserleri yer alan ressam Loya Kader Öztürkmen, resimlerinde gerçeklik algisina degindigini belirterek, "Illüzyon etkisi yaratarak var olan gerçeklikle görülmek istenen gerçeklik arasinda seyirciye seçenek sunuyorum. Ayni zamanda devinimsel hareket kullanarak, olayin olus anina izleyiciyi çekmeye çalisiyorum." ifadelerini kullandi.

Öztürkmen, çalismalarinda çesitli materyaller kullandigina isaret ederek, gelecek sene nisan ayinda Kelimat Sanat Evi'nde kisisel sergi açmayi planladigini dile getirdi.

Ressam Parya Ghaderi ise resimlerinde insanlarin yasadigi sikintili ve zorlu süreçleri anlatmaya çalistigini vurgulayarak, bazi eserlerinin üzerinde yillarca çalistigini ve degisiklikler yaptigini ifade etti.

Ghaderi, bu sergide yer aldigi için çok mutlu oldugunu aktararak, sözlerini söyle tamamladi:

"Daha önce Istanbul'da iki kisisel sergim oldu. Ancak karma sergileri daha çok seviyorum. Eserlerim diger sanatçilarin çalismalariyla mukayese edilebiliyor. Ben karma sergilerden çok sey ögrenebiliyorum. Bu sayede yeni sanatçi arkadaslar ediniyorum. Bu da benim için çok kiymetli. Sanatseverler için de karma sergilerin daha etkileyici olabilecegini düsünüyorum."

"Kavsak" karma sergisi, eylül ayina kadar ziyaret edilecek.

Kaynak: AA