Karan Açiklamasi 'ÇKS'ye Kayit Yaptiramayan Üreticilere Ikinci Bir Sans Verilmeli'

Giresun Ziraat Odasi Baskani Nurittin Karan, basvuru süresi sona eren Çiftçi Kayit Sistemine kayit yaptiramayan üreticiler için sürenin uzatilmasini talep etti.

Karan Açiklamasi 'ÇKS'ye Kayit Yaptiramayan Üreticilere Ikinci Bir Sans Verilmeli'
Çiftçi Kayit Sistemi (ÇKS) basvurulari 30 Haziran 2021 tarihinde sona erdi. Giresun Ziraat Odasi Baskani Nurittin Karan, ÇKS’ye basvuru yapamayan üreticiler için sürenin uzatilmasi ve Giresun kalite findiga verilen 50 kurus fiyat farkinin artirilmasini talep etti.

Karan, ÇKS’ye kayit yaptiramayan üreticilerin basta findikta alan bazli gelir destegi olmak üzere tarimsal desteklerden yararlanamayacagini belirtti.

Sadece Giresun Ziraat Odasina kayitli 1500 civarinda üreticinin ÇKS güncellemesini yaptiramadigi ifade eden Karan, bu üreticilere ikinci bir sans verilmesi gerektigini dile getirdi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanmasi beklenen 2021 yili findik taban fiyatiyla da ilgili önemli bir çagrida bulunan Karan, Giresun kalite yagli findik ile diger findiklar arasindaki 50 kurus fiyat farkinin artirilmasi gerektigini söyledi.

Karan, “Artik Giresun kalite yagli findigin kilogramina verilen bu 50 kurusluk fark güncellenmelidir. 50 kurus fark zaman içerisinde buharlasip, kaybolmustur. Türkiye’de üretilen her bir findik bizim için önemli ve degerlidir. Ama Allah’in bir vergisi olan ve dünyada tek Giresun’da yetisen yagli findigin fiyat farki da 50 kurustan fazla olmalidir” dedi.

Kaynak: İHA