'ISO 500' Ikinci Listesinde Manisa'dan 16 Firma Yer Aldi

Istanbul Sanayi Odasi (ISO), mayis ayinda açikladigi "ISO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kurulusu-2020" arastirmasinin ardindan daha çok KOBI niteligindeki kuruluslari kapsayan "ISO Türkiye’nin Ikinci 500 Büyük Sanayi Kurulusu-2020" arastirmasinin sonuçlarini da açikladi. Açiklanan verilere göre bu yil ikinci 500 listesinde Manisa’dan 16 firma yer aldi.

'ISO 500' Ikinci Listesinde Manisa'dan 16 Firma Yer Aldi
Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Yilmaz, listede yer alan firmalari tebrik etti. ISO ikinci 500 listesinde yer alan 16 firmayla gurur ve onur duyduklarini belirten Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Yilmaz, "Istanbul Sanayi Odasi tarafindan her yil açiklanan ikinci 500 sanayi kurulusu listesinde odamiza kayitli üyelerimizden merkezi ilimizde olan 9 firma ile birlikte yine odamiza kayitli olarak bölgemizde üretim yapan ama merkezleri baska sehirde olan 7 firmamizla birlikte devler liginde Manisa’dan 16 firmamiz yer aldi" dedi.

Dünyada yasanan korona virüs salginina ragmen Manisali sanayicilerin üretime, istihdama ve ihracata devam ederek basari öyküleri yazdigini belirten Baskan Yilmaz, “Pandeminin yasandigi 2020 gibi zorlu bir yilda sanayicilerimiz büyük bir özveri ile çalismaya üretmeye ve ülkemize katma deger yaratmaya devam etti. Sanayicilerimiz, bir yandan dünyada yükselen gümrük duvarlarinin ve küresel ekonomideki yavaslamanin etkilerini hissederken, yurtiçinde de 2019’da yasanan finansal soklarin yaralarini sarmaya çalisti. Her seye karsin ISO Ikinci 500 verilerinde de görüyoruz ki sanayinin ve sanayicimizin 2020 yilinin zorlu kosullarinda göstermis oldugu performans takdire sayandir. Sanayicilerimiz bugünkü pandemi kosullarinda görüldügü gibi bir yil önce de zorluklara ragmen ekonomideki en temel islevi olan üretmeyi sürdürüp, as ve is yaratmayi basararak Türkiye’nin ve Türkiye ekonomisinin yaninda olma sorumlulugunu güçlü bir sekilde göstermistir. Ben bir kez daha listeye giren firmalarimizi kutluyor, önümüzdeki yilda Manisa’dan daha fazla firmanin listede yer almasini temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA