Ingiltere'de Iki Doz Asi Olan Kisilere Karantina Uygulamayacak

Ingiltere Saglik Bakani Sajid Javid, iki doz asi olan kisilerin 16 Agustos’tan itibaren Covid-19 tespit edilen kisilerle yakin temasta olmalari halinde karantina uygulamak zorunda kalmayacaklarini duyurdu.

Ingiltere'de Iki Doz Asi Olan Kisilere Karantina Uygulamayacak
Ingiltere Saglik Bakani Sajid Javid, bugün Avam Kamarasi’nda yaptigi açiklamada Covid-19 asisinin her iki dozunu alan kisilerin, virüs tespit edilen kisilerle yakin temaslari halinde kendilerini tecrit etmek zorunda kalmayacaklarini duyurdu. Uygulamanin 16 Agustos’tan itibaren yürürlüge girecegini duyuran Saglik Bakani Javid, bu kisilerin ikinci asilarini temastan en az 10 gün önce yaptirmis olmalari gerektigini söyledi.

Javid, 18 yasindan küçüklerin de Covid-19 vakasi ile temasi sonrasinda kendilerini tecrit etmek zorunda kalmayacaklarini ekledi.

Javid, “Özgürlük bir kez daha gözümüzün önünde. Kisisel sorumluluk ve sagduyuya daha fazla güvenmenin zamaninin geldi" diyerek, "Asilarin insanlara sagladigi büyük faydalari taniyan bir yaklasimin yakinda yürürlüge girecegini" belirtti.

Asilama hizinin vaka sayilari, hastaneye yatislar ve ölümler arasindaki baglantiyi zayiflattigini söyleyen Javid, "Bu koruyucu duvar, ihtimallerin lehimize degistigi ve almak zorunda oldugumuz önlemlerin çoguna yeniden bakabilecegimiz anlamina geliyor." dedi.



GÜNLÜK VAKA SAYISI 100 BINE ÇIKABILIR

Öte yandan, enfeksiyon oranlarinin 19 Temmuz’a kadar günde 50 bine ulasacagi yönündeki tahminler hakkinda açiklamada bulunan Javid, bu rakamin iki katina veya daha fazlasina çikabilecegini söyledi.

Javid, kisitlamalarin kaldirilmasiyla yaz boyunca Covid enfeksiyonlarinin günde 100 binin üzerine çikmasina neden olabilecegini söyledi.

Javid, vaka sayilarinin yükselmesini bekledigini söyleyerek daha önemli olanin hastaneye yatis ve ölüm sayilari oldugunu ifade etti.

(Aylin Karadeniz/IHA)
Kaynak: İHA