Hindistan'da Bir Müslümanin Gözaltinda Ölümü Sonrasi Halk Sokaklara Döküldü

Hindistan’in Bati Bengal eyaletinde Müslüman bir adamin, polis tarafindan gözaltina alinmasinin ardindan hayatini kaybetmesi sonrasi halk sokaklara döküldü.

Hindistan'da Bir Müslümanin Gözaltinda Ölümü Sonrasi Halk Sokaklara Döküldü
Hindistan’in Bati Bengal eyaletinde yer alan Assansol bölgesinde Müslüman olan Arnaan Khan, hirsizlik süphesi ile polis tarafindan gözaltinda alinmasinin ardindan hayatini kaybetti. Ailesi Khan hakkinda bilgi almak için karakola ulastiginda, Khan’in hasta oldugu ve yakindaki bir hastaneye sevk edildigi belirtildi. Bilgi almak için Assansol Bölge Hastanesine ulasan aile, Khan’in hayatini kaybettigini ögrendi.

Barakar semtinde yasanan olayin ardindan halk sokaklara döküldü. Polise tasla saldiran öfkeli kalabalik, polis karakolunda bulunan araçlari atese verdi. Polis ise, kalabaligi dagitmak ve olaylari bastirmak için gaz bombasi kullandi. Çikan olaylarda henüz kaç kisinin yaralandigi ve can kaybi yasanip yasanmadigi bilinmiyor.

Yaklasik 100 milyonluk bir nüfusa sahip olan Bati Bengal, Hindistan’in en büyük dördüncü eyaleti konumunda bulunuyor. Bati Bengal’in nüfusunun yaklasik yüzde 27’si Müslümanlardan olusuyor.
Kaynak: İHA