Florida'da Elsa Firtinasi Bekleniyor

Bu yilin ilk tropikal firtinasi olarak kabul edilen Elsa firtinasinin Küba’daki etkisinin ardindan bugün ABD’nin Florida eyaleti kiyilarina ulasmasi bekleniyor.

Florida'da Elsa Firtinasi Bekleniyor
2021 yilinin ilk tropikal firtina Elsa, etkisini sürdürüyor. Küba’da 180 binden fazla kisinin tahliye edilmesine neden olan Elsa Firtinasi, bölgede siddetli yagis birakti. Rüzgar hizi 100 km’yi bulan firtina nedeniyle inlerce kisinin tahliye edilmesinin, korona virüs salginindan en fazla etkilendigi dönemde gerçeklestirilmesi endiseleri arttirdi. Firtinanin Küba’nin ardindan ABD’nin Florida eyaleti kiyilarina bugün ulasmasi bekleniyor. Floridali yetkililer, firtina nedeniyle Florida’da çöken binanin enkazinda yapilan arama kurtarma çalismalarina ara verilmeyecegi aktarildi. Bölgede, firtina nedeniyle siddetli yagis beklenmesinin ardindan olaganüstü halin kapsaminin genisletildi. Florida Valisi Ron DeSantis, mevcut olaganüstü halin çok sayida 26 kenti kapsayacagini açikladi.

Florida’nin Tampa kentine bagli Hillsborough, Pinellas, Hernando ve Manatee bölgelerinde firtina öncesi siginaklar kuruldu.

Dominik’te de Cumartesi günü etkili olan firtina nedeniyle biri 15, digeri ise 75 yasinda 2 kisi hayatini kaybetmisti. St Lucia’da bir kisi hayatini kaybetmisti.
Kaynak: İHA