ERÜ Ile KAYSO Arasinda 'Is Birligi Protokolü' Imzalandi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Kayseri Sanayi Odasi (KAYSO) arasinda Üniversitede ögrenim gören uluslararasi ögrencilerin sanayide yari zamanli çalistirilmasi ve sanayicinin ihtiyaç duydugu yabanci dil bilen eleman ihtiyacinin karsilanmasi amaciyla is birligi protokolü imzalandi.

ERÜ Ile KAYSO Arasinda 'Is Birligi Protokolü' Imzalandi
KAYSO Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen protokol imza törenine ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis, KAYSO Baskani Mehmet Büyüksimitçi, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recai Kiliç, KAYSO Meclis Baskani Abidin Özkaya ERÜ Dis Iliskiler Ofisi Baskani Prof. Dr. Mehmet Ulas Çinar, ERÜ Uluslararasi Ögrenciler Koordinatörü Doç. Dr. Burcu Salgin ile KAYSO Yönetim Kurulu Üyeleri katildi.

Imza töreninde konusan ERÜ Uluslararasi Ögrenciler Koordinatörü Doç. Dr. Burcu Salgin, amaçlarinin sanayiciler ile uluslararasi ögrencileri bulusturmak oldugunu belirterek, protokol hakkinda bilgiler verdi. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis da sehrin dinamikleri ile ortak projeler yapmaya önem verdiklerini söyledi.

Rektör Çalis, sunlari kaydetti:

“Erciyes üniversitesi olarak her zaman kampüste degil, sahada üniversite olacagiz dedik. Bu baglamda da sehrimizin dinamikleri ile odalarimiz ve sivil toplum kuruluslarimiz ile ortak projeler yaptik ve yapmaya da devam ediyoruz. Sanayicilerimizin talebi olarak uluslararasi ögrencilerimizin egitim-ögretimlerinin bir kismini onlarin yaninda geçirmeleri bir nevi stajlarini onlarin yanlarinda yapmalari için bizler yardimci olmaya çalisiyoruz. Uluslararasi ögrencilerimiz bizim kültür elçilerimiz. Mezun olduklarinda kendi ülkelerinde bizim burada yürütülen faaliyetleri, sanayicilerimizin is kollarinin tanitimini yapacaklar. Ayni zamanda da sanayicilerimiz ile de kendi ülkeleri arasinda bir köprü olacaklar. Bu köprüyü saglamak içinde böyle bir projenin çok önemli oldugunu bizde gördük. Sanayicimizin bu talebinin bizimde aradigimiz bir firsat oldugunu gördük. Imzalanan protokolün hayirli olmasini temenni ediyorum.”

KAYSO Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitçi ise imza töreninde yaptigi konusmada protokolün önemine dikkat çekti. Büyüksimitçi, “Üniversitemizde ciddi sayida uluslararasi ögrencilerimiz var. Bu ögrencilerimiz, hem ana dilini konusabildigi gibi, burada da Türkçeyi ögreniyorlar. Aslinda bakarsaniz is dünyasinin en büyük ihtiyaci olan yurtdisi ile iletisim konusunda ciddi bir sekilde bu protokol fayda saglayacak. Kültürel olarak da ülkeleri tanimak içinde çok kiymetli. Gerekli alt yapiyi sag olsun Sayin Rektörümüz hallettiler. Bugün imzaladigimiz bu protokolle gönül rahatligi ile sanayicilerimiz, ögrenci arkadaslarimizi istihdam edebilecekler. Daha da önemlisi, mezun olduklari zaman ülkelerine döndüklerinde hem Kayserimizi, hem de ülkemizi çok iyi tanitacaklarina inaniyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalis ile KAYSO Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitçi protokole imza atti. Protokol kapsaminda, ERÜ’de egitim gören uluslararasi ögrencilerden yari zamanli çalismak isteyen ve bu hususta gerekli izinleri de almis ya da alabilecek durumda olanlar, protokol çerçevesinde sanayicilerin dil bilen eleman ihtiyacinin karsilanmasina destek saglayacak.
Kaynak: İHA