Erdemli'ye ÇKA Destegi Ile 'Glamping' Tesisi Kuruluyor

MERSIN – İçel’in Erdemli ilçesi, ÇKA destegi ile son yillarin yeni turizm trendi olarak öne çikmaya baslayan ‘glamping’ tesisine kavusuyor. Doga içerisinde yüksek konfor ile tatilini geçirmek isteyenlere hitap eden bir tatil seçenegi olarak tanimlanan ‘glamping’ tesisi için imzalar atildi.

Erdemli'ye ÇKA Destegi Ile 'Glamping' Tesisi Kuruluyor
Çukurova Kalkinma Ajansi (ÇKA) tarafindan yürütülen 2021 yili Turizmde Destinasyon Yönetimi Küçük Ölçekli Altyapi Mali Destek Programi kapsaminda desteklenen Erdemli Belediyesinin “Erdemli Glamping” projesi protokolü, Belediye Baskani Mükerrem Tollu ve ÇKA Genel Sekreteri Savas Ülger arasinda imzalandi.

ÇKA’dan yapilan açiklamaya göre, 18 ay sürecek proje kapsaminda, Erdemli bölgesinde çevrenin, biyolojik çesitliligin ve kaynaklarin korundugu, ayni zamanda yerel halkin ve turistlerin ekonomik, sosyal ve estetik gereksinimlerini karsilayacak sekilde sürdürülebilir, yenilikçi bir doga turizmi konaklama modelinin hayata geçirilmesi ve deniz turizmini gelistirerek bölgenin çekiciligini artiracak turizm altyapisini destinasyona kazandirmak amaciyla glamping tesisi kurulacak.

Proje ile Erdemli bölgesinde doga ve deniz turizmini gelistiren, çevre ve biyolojik çesitliligin korundugu alternatif ve yenilikçi bir konaklama türü olan ’glamping’in yani sira deniz turizminde bölgenin cazibe merkezi olmasina destek sunacak Su Sporlari Merkezinin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Ayrica, bölge turizmi için oldukça önemli olan ve basari ile tamamlanmis ’OLBA Kültür Yollari Projesi’ kapsaminda hazirlanan kültür rotalarina yönelik turistik talebin artmasi, glamping tesisinde olusturulacak Organik Ürünler Köylü Kadin Üretici Pazari sayesinde mevcut kooperatifin güçlenmesi de amaçlaniyor.
Kaynak: İHA