Egil'deki Lala Kasim Bey Ve Cafer Bey Kümbetleri'nde Restorasyon Basladi

Diyarbakir’in Egil ilçesi Kalkan Mahallesindet bulunan tescilli kültür varliklari Lala Kasim Bey ve Cafer Bey Kümbetlerinin restorasyonuna baslandi.

Egil'deki Lala Kasim Bey Ve Cafer Bey Kümbetleri'nde Restorasyon Basladi
16’inci yüzyilda yapilan Diyarbakir’in Egil ilçesi Kalkan Mahallesinde bulunan tescilli kültür varliklari Lala Kasim Bey ve Cafer Bey kümbetlerinin restorasyonunu gerçeklestirmek üzere Diyarbakir Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu Müdürlügünce 2012 yilinda onaylanmis restorasyon projeleri dogrultusunda, Vakiflar Bölge Müdürlügü ile Egil Belediyesi arasinda yapilan protokol çerçevesinde ihalesi yapilip, sözlesme imzalanarak restorasyona baslandi.

Restorasyon 5 ayda tamamlanacak

Restorasyon çalismalari hakkinda Diyarbakir Vakiflar Bölge Müdürlügünden yapilan açiklamada, “Denetim ve kontrolü Vakiflar Bölge Müdürlügü uhdesinde devam eden isle ilgili sosyal medyada yapilan bazi paylasimlar üzerine, Diyarbakir Vakiflar Bölge Müdürü ve Koruma Kurulu Müdür vekili ile teknik personeller bölgede incelemede bulunmus, kurul onayli projeye ve sartnamelere aykiri bir uygulama tespit edilmemistir. Söz konusu proje kapsaminda restorasyon çalismalari devam etmekte ve çalismalarin uygunlugu idaremiz teknik elemanlari tarafindan yapilmaktadir. Isin sözlesmeye göre 30 Eylül 2021 günü tamamlanmasi planlanmaktadir. Tarihi 600 yila dayanan bu essiz kültür varliklarinin restorasyonu idaremizce en özgün hali ile tamamlanacaktir” denildi.
Kaynak: İHA