Diyarbakir'da Kurban Bayrami Hazirliklari Basladi

Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin Kurban Bayrami’nda güvenli gidaya ulasmasi, kurbanlik alimi ve kesimini saglikli bir sekilde yapmasi için hazirliklara basladi.

Diyarbakir'da Kurban Bayrami Hazirliklari Basladi
Diyarbakir Büyüksehir Belediyesi, yaklasan Kurban Bayrami öncesi ilçe belediyelerinin ilgili birimlerinin katilimiyla bir toplanti gerçeklestirdi. Büyüksehir Belediyesi Meclis Toplanti Salonu’nda gerçeklesen toplantida vatandaslarin Kurban Bayrami’nin sorunsuz geçirmesi için atilacak adimlar ele alindi.

Kurban yakalama ekipleri olusturulacak

Saglik Isleri Daire Baskanligi, kurban satis ve kesim yerlerinde veteriner hekim ile hayvanlari kaçmalarini önlemek amaciyla kurban yakalama ekipleri olusturacak. Kurban kesim ve satis yerlerinin dezenfeksiyon ve haserelere karsi ilaçlama çalismasi yürütecek. Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Baskanligi da kurban kesim ile satis yerlerinde olusacak atiklarin bertarafini gerçeklestirecek. Kurban kesim ve satis yerlerinde yeterli sayida çöp konteynirlari bulunduracak. Ayrica kentte ki tüm mezarliklarin temizligi yapilacak.

Zabita kaçak kesimlerin önüne geçmek için denetimler gerçeklestirecek

Zabita Daire Baskanligi, hayvan kesim ve satis yerlerinde sik sik denetimler gerçeklestirerek, belirlenen kesim ve satis yerleri disinda yapilacak olan islemlere müdahale edecek. Zabita ekipleri, bayram arifesi ile 1’inci gününde vatandaslarin rahat sekilde mezarlik ziyaretlerini yapmalarini saglamak için seyyar saticilara ve dilencilere karsi tedbirler alacak.

Kurban kesim ve satis alanlari tazyikli suyla yikanacak

Itfaiye Daire Baskanligi, tüm kurban satis ve kesim alanlarinda ihtiyaç duyulmasi halinde arasözlerle tazyikli su ile alanlarin temizligini saglayacak. Yol Bakim ve Altyapi Koordinasyon Daire Baskanligi belirlenen alanlarda olusacak yapisal eksiklikleri giderecek. DISKI Genel Müdürlügü de kesim ve satis yerlerinde olasi rögar tikanmalarinin önüne geçmek için alanda vidanjör bulunduracak ve su tesisatlarini gözden geçirerek belirlenen yerlere el yikma lavabolari yerlestirecek.
Kaynak: İHA