Disisleri Bakani Çavusoglu, Alanya'daki Bir Tesisin Temel Atma Törenine Telefonla Katildi Açiklamasi

'Girisimci insanlarimizin her zaman yanindayiz. Açtigimiz her temsilcilik ticaretimizi artiriyor. Merkez Bankamizin bir arastirmasina göre büyükelçilik açtigimiz son 39 ülkeyle ticaretimiz yüzde 27'den fazla artti'

Antalya'nin Alanya ilçesindeki avokado ve tropik meyve entegre tesisi temel atma törenine telefon baglantisiyla katilan Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, "Girisimci insanlarimizin her zaman yanindayiz. Açtigimiz her temsilcilik ticaretimizi artiriyor. Merkez Bankamizin bir arastirmasina göre büyükelçilik açtigimiz son 39 ülkeyle ticaretimiz yüzde 27'den fazla artti." dedi.

Çavusoglu, ALMEY Avokado ve Tropik Meyve Entegre Tesisi'nin temel atma törenine Litvanya'nin baskenti Vilnius'tan telefonla baglanarak katilimcilara selamini iletti.

Çiftçi geçmisiyle her zaman gurur duydugunu belirten Çavusoglu, açilisi yapilan tesisin kendisini heyecanlandirdigini dile getirdi.

Tesisin Türkiye'nin nereden nereye geldiginin bir özeti oldugunu vurgulayan Çavusoglu, "Daha önce muzu ithal ederken bugün muz, mango avokado gibi tropikal meyveleri ihraç eder hale geldik. Antalya'nin sadece turizmin degil tarimin da merkezi oldugunu söylüyoruz. Girisimlerin Türkiye'nin önünü ve ufkunu açtigini gittigim ülkelerde görüyorum. Girisimci insanlarimizin her zaman yanindayiz. Açtigimiz her temsilcilik ticaretimizi artiriyor. Merkez Bankamizin bir arastirmasina göre büyükelçilik açtigimiz son 39 ülkeyle ticaretimiz yüzde 27'den fazla artti." diye konustu.

- "Gida sektörü salgin sürecinde daha fazla ön plana çikti"

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Genel Baskani Abdurrahman Kaan ise salgin süreci sonrasinda üretim odakli büyümenin temel çikis noktalari olmasi gerektigini dile getirdi.

Iklim degisikliginin getirdigi zorlu kosullarin, yeni politikalar üretmeye ittigini aktaran Kaan, gida sektörünün KOVID-19 salgini sürecinde daha fazla ön plana çiktigini kaydetti.

Kaan, gida ürünlerine yönelik yasanabilecek küresel tedarik sorunu konusunda Türkiye'nin avantajli bir konuma sahip olacagina isaret ederek, "Gida sektöründe yasanacak muhtemel bir küresel talep artisinda, Türkiye'nin dünya genelindeki olumlu imajini çok iyi degerlendirmemiz gerekiyor. Gida, tarim ve hayvancilik alaninda ortaya çikacak olan bu firsat ortaminin, kisa süreli olmayacaginin da altini çizmek istiyorum." ifadelerini kullandi.

Törene Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer, Gazipasa Belediye Baskani Mehmet Ali Yilmaz, Alanya Belediye Baskan Yardimcisi Nazmi Yüksel, siyasi parti temsilcileri, oda baskanlari, sivil toplum kuruluslari temsilcileri de katildi.
Kaynak: AA