DEÜ, Kurtulus Gününde Doga Sporlari Heyecani Yasatacak

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Izmir’in düsman isgalinden kurtulusunun 99. yil dönümünde düzenleyecekleri doga sporu etkinlikleri öncesinde, Türkiye Trial Off-Road Sampiyonu Emirhan Kutlu ve ekibini agirladi.

DEÜ, Kurtulus Gününde Doga Sporlari Heyecani Yasatacak
Ismini Izmir’in sanli kurtulus gününden alan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), destansi zaferin 99. yil dönümünde düzenleyecegi doga sporlari etkinliklerine hazirlaniyor. 9 Eylül günü yapilacak spor faaliyetleri öncesinde, Türkiye Trial Off-Road Sampiyonu Emirhan Kutlu ve ekibi ile birlikte Tinaztepe Yerleskesinde bir araya gelen DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, hazirliklar hakkinda bilgi alirken, yerli ve milli kaynaklarla gelistirilen off-road aracini da inceledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari önderliginde, yurdun düsman isgalinden kurtarildigi 9 Eylül günü yapacaklari doga sporu etkinlikleri hakkinda son hazirliklari görüstüklerini söyleyen Rektör Hotar, "Güzel Izmir’imizin düsman isgalinden kurtulus günü 9 Eylül’de gerçeklestirecegimiz doga sporlari faaliyetleri ile mensuplarimizi ve vatandaslarimizi bir araya getirecegiz" diye konustu.

Rektör Hotar, "Kentimizin düsman isgalinden kurtulusunun yil dönümü olan 9 Eylül’de düzenleyecegimiz doga sporlari etkinlikleri için çalismalarimiza üniversite olarak hiz verdik. Biz kurum olarak sosyal ve spor faaliyetlerine önem veriyoruz. Rektörlük çatisi altinda düzenledigimiz etkinliklerle mensuplarimizi ve vatandaslarimizi bir araya getiriyor, doga sporlarinin gelisimine yönelik çalismalar yapiyoruz. Bu baglamda Türkiye Trial Off-Road Sampiyonu Emirhan Kutlu ve tecrübeli ekibini Tinaztepe Yerleskemizde agirladik. Konuk ekip tarafindan milli ve yerli kaynaklar kullanilarak gelistirilen Off-Road aracini test ve tecrübe etme imkani yakaladik. Umuyoruz ki benzer çalismalar örnek olur, Emirhan Kutlu ve ekibine tesekkür ediyoruz" diye konustu.

Hotar, doga sporlari etkinlikleri kapsaminda ögrencilere ve katilimcilara yönelik planlamalari da görüstüklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA