'Çiftlik Bank' Davasi Sanigi Mehmet Aydin'in Dosyasina Kisitlama Karari

Anadolu Cumhuriyet Bassavciliginca 102 magdurun sikayeti üzerine Mehmet Aydin hakkinda baslatilan yeni sorusturma kapsaminda, magdurlarin zararinin tespiti için bilirkisi incelemesi yaptirildigi ögrenildi.

"Çiftlik Bank" davasi sanigi ve kamuoyunda "Tosuncuk" olarak bilinen Mehmet Aydin'la ilgili yürütülen sorusturma dosyasinda kisitlama karari alindi.

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi, Istanbul Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünde gözaltinda bulunan Mehmet Aydin hakkinda yürütülen savciliktaki sorusturma dosyasina, kisitlama karari alinmasini talep etti.

Talebi kabul eden Anadolu 7. Sulh Ceza Hakimligi, Mehmet Aydin hakkinda yürütülen sorusturma dosyasina kisitlama karari verilmesine hükmetti.

Karar kapsaminda, taraf avukatlarinin sorusturma dosyasini inceleme ve dosyada bulunan belgelerden örnek alma yetkisinin kisitlandigi ögrenildi.

- 102 magdurun sikayetiyle yeni dosya açildi

"Tosuncuk" lakapli Mehmet Aydin hakkinda, 102 magdurun sikayetçi olmasi üzerine yeni bir sorusturma dosyasi açildigi ögrenildi.

Farkli illerden de müstekilerin yaptigi sikayetlerin yetkisizlik karariyla Anadolu Cumhuriyet Bassavciliginda tek dosya üzerinden birlestirilerek yürütüldügü, bu sorusturma dosyasinda magdurlarin ugradigi zararin tespiti amaciyla bilirkisi incelemesi yaptirildigi belirtildi.

Aydin hakkinda baslatilan sorusturma, "suç islemek amaciyla örgüt kurma", "suç örgütüne üye olma", "bilisim sistemlerini araç olarak kullanmak suretiyle dolandiricilik" ve "suçtan kaynaklanan mal varligi degerlerini aklama" suçlarindan yürütülüyor.

- Olay

Kamuoyunda "Çiftlik Bank" olarak bilinen ve gelir getirme vaadiyle çok sayida vatandasin magdur olmasina yol açan sistemin kurucusu olan ve 2 yildan fazla süredir firari bulunan Mehmet Aydin, Türkiye'nin talebi üzerine Brezilya tarafindan sinir disi edilmisti.

Aydin, 3 Temmuz'da 22.10'da getirildigi Istanbul Havalimani'nda, Istanbul Anadolu Cumhuriyet Bassavciliginin talimatiyla uçakta gözaltina alinmisti.

Aydin hakkinda açilan davada, "suç islemek amaciyla örgüt kurmak" ve "dolandiricilik" gibi çesitli suçlardan 75 bin 260 yila kadar hapis cezasi isteniyor.
Kaynak: AA