Çarsambali Gençlerden Örnek Proje

Çarsamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencileri tarafindan sosyal sorumluluk projesi kapsaminda, geri dönüsüm malzemeleri kullanilarak olusturulan hayvan barinaklari, ilçenin çesitli yerlerine yerlestirildi.

Çarsambali Gençlerden Örnek Proje
Çarsamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (ÇMTAL) ve Çarsamba Belediyesi arasinda imzalanan protokol ile lise ögrencileri tarafindan geri dönüsüm malzemeleri kullanilarak yapilan hayvan barinaklari, ilçenin çesitli yerlerine yerlestirildi. Düzenlenen etkinlige Çarsamba Kaymakami Sükrü Yildirim, Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Özdemir, ögretmenler ve ögrenciler katildi.



“Duyarli gençlerimizi gördükçe gelecege umutla bakiyoruz”

Geri dönüsüm bilincinin çok önemli olduguna dikkat çeken Çarsamba Belediye Baskani Halit Dogan, ögrencilerin yapmis oldugu sosyal sorumluluk projesinin bu manada çok degerli oldugunu vurguladi. Çarsambali ögrencilerin bu proje ile farkindalik olusturduklarini vurgulayan Belediye Baskani Halit Dogan, "Çarsamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögrencilerimiz sosyal sorumluluk projesi kapsaminda, geri dönüsüm malzemelerini kullanarak can dostlarimiz için barinaklar yaptilar. Biz de Çarsamba Belediyesi olarak bu projenin içerisinde yer almaktan, ögrencilerimizin yapmis oldugu barinaklari sokak hayvanlarimiza, can dostlarimiza ulastirmaktan mutluluk duyduk. Burada geri dönüsüm malzemeleri kullanilarak sokak hayvanlarimiz ile ilgili önemli bir amaca hizmet edilmesi ve ögrenciler tarafindan yapiliyor olmasi çok büyük deger. Yapilan barinaklar üzerine etiketler yapistirarak ögrencilerimiz tarafindan geri dönüsüm malzemeleriyle yapildigini insanlarimizin da farkindaligini arttirmak adina üzerlerinde belirtelim arzu ediyorum” dedi.



Hayvan asilama ve bakim merkezi için çalismalar sürüyor

Baskan Dogan, “Çarsambali hemsehrilerimiz de hayvan haklari konusunda oldukça hassaslar. Pandemi sürecinde kendi çocuklarinin yiyecegini düsünür gibi sokak canlarimizin yiyecegini düsündüler. Insallah ilerleyen dönemlerde hayvanlarimizin asilama ve bakimlarinin daha iyi yapilacagi bir merkezi de Çarsamba’nin hizmetine sunmakla alakali çalismalarimiz su anda mevcut. Gençlerimizin de bu duyarliliklarini gördükçe gelecege umutla bakiyoruz. Geri dönüsüm farkindaliginin daha da arttigi günümüz dünyasinda, toplum bilinci olusturmak ve bu farkindaligi daha da yaymak adina olusturulan her türlü faaliyetin destekçisiyiz. Gençlerimizi çok tebrik ediyorum, okul müdürümüz Musa Kurt, ögretmenlerimiz ve emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” seklinde konustu.



Ögrencilerden anlamli proje

Çarsamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Musa Kurt, pandemi sürecinde yüz yüze egitime ara verilmesi nedeniyle Milli Egitim Bakanligi tarafindan, ögrencilerin eksiklerini kapatmak amaciyla baslatilan “Telafide Ben de Varim” programi kapsaminda bu projenin olusturuldugu söyledi.



ÇMTAL Okul Müdürü Musa Kurt “Çarsamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencilerimiz, “Telafide Ben de Varim” diyerek, geri dönüsüm malzemelerini kullanarak can dostlarimiz için barinaklar ürettiler. Üretilen barinaklar, Çarsamba Belediyemizin belirledigi alanlarda sokak hayvanlarimiza birer sicak yuva olacaktir. Bizim inancimiz ve medeniyetimiz, her canliya Allah’in bizlere emaneti gözüyle bakmistir. Bizlerde atalarimizin izinden giderek can dostlarimizi düsünerek bu barinaklari insa ettik. Mobilya ve Iç Mekan Teknolojileri alani ögrencilerimiz “Telafide Ben de Varim” programina katilarak hem uygulamali derslerdeki eksiklerini gidermektedirler hem de böyle ulvi bir sorumluluga imza attilar” ifadelerini kullandi.

Bölgenin en büyük ve en kapsamli meslek liselerinden bir tanesi olan Çarsamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ayni zamanda diger okullarin ihtiyaci olan ögrenci masa, sirasi ile ögretmen ve ögrenci dolaplarinin da üretimi yapiliyor.
Kaynak: İHA