Bahçeli Açiklamasi 'Kürtten Terörist Olmaz, Teröriste Kürt Denemez'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli, “Kürtten terörist olmaz, teröriste Kürt denemez” dedi.

Bahçeli Açiklamasi 'Kürtten Terörist Olmaz, Teröriste Kürt Denemez'
Partisinin grup toplantisinda konusan MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, “IP’in Baskani anlasilan yine bilye dagitmis, yine mayasi ve mesrebine uygun bir degerlendirme yapmis. Nifakla perçinlenmis gezmelerinden vakit buldukça aklinin dibini döken IP Baskani, bizim ve AK Parti’nin HDP’yi seytanlastirdigini ifade etmis. Bu bayan, HDP’nin zaten seytan oldugunu bilmiyor mu? Seytana seytan demek günah degil sevaptir, helaldir, hukuktur, hakikatin yaninda durmak, iman alametidir. Seytana öyle ya da böyle, açik ya da gizli destek çikmak, kol kanat germek, masumiyet kisvesine büründürmeye çalismak bir defa ayan beyan günahkârliktir” ifadelerini kullandi.

“HDP’ye sevimli görünme çabasi siyasi münafiklik, siyasi madrabazliktir”

Bahçeli, “IP’in, HDP’nin dibinde ne isi vardir? CHP’nin küçük beslemesi haline dönüsen bu parti yönetiminin, HDP’ye sevimli görünme çabasi siyasi münafiklik, siyasi madrabazliktir. IP Baskani’nin öylesine bozuk ve buhranli bir dili söz konusudur ki, ya ne dedigini kulagi duymuyor, ya da duydugunu akli almiyor. Geçen hafta katildigi bir televizyon programinda, 31 Mart seçimlerine giderken Sayin Cumhurbaskani’nin ‘toptan Kürtlere terörist’ dedigini iddia eden bu devsirme siyasetçi, halki kin ve nefrete alenen kiskirtarak büyük bir suç islemistir. Bu küstah ve hayasiz üslup Türkiye düsmanlarini sevindirmis, havalara uçurmustur” açiklamasinda bulundu.

“Kürtten terörist olmaz, teröriste Kürt denemez”

Kürt kökenli vatandaslarin terör örgütleriyle hiçbir bag ve baglantisi olmadigini dile getiren MHP Genel Baskani Bahçeli, “Ayni üslup PKK’nin ve FETÖ’nün de üslubudur. IP Baskani, bu iddiasini ispat etmek zorundadir. Kürt kökenli kardeslerimize hiçbir devlet veya hükümet yetkilisinin en küçük incitici, en ufak kirici bir ithami olmamis, olmasi akillara dahi gelmemistir. Geçmiste MHP’yi iftiralarla yaralamaya ve tarihi hüviyetine kara çalmaya azmeden bu müfteriye teröristin kim oldugunu bizzat Kürt kökenli kardeslerim Allah’in izniyle ögretecektir. Kandil ve Pensilvanya arasinda ipten köprü kuranlar bunun bedelini agir ödeyeceklerdir. Kürtten terörist olmaz, teröriste Kürt denemez. iyen varsa bu milletin evladi olamaz. Zira terörün inanci, yöresi, etnik kökeni, mezhebi, ahlaki bahanesi olmaz, olmayacaktir. Terörist PKK’dir, KCK’dir, PYD’dir, YPG’dir, FETÖ’dür, DEAS’tir, DHKP-C’dir. Kürt kökenli kardeslerimin terör örgütleriyle hiçbir bag ve baglantisi yoktur, var diyen çikarsa biliniz ki vatan hainidir. Terör bir insanlik suçudur” diye konustu.



“Kürtlerle terörü özdes görmek korkunç bir bühtan, affi imkansiz bir cinayettir”

Bahçeli, “IP’in Baskani Kürt kökenli kardeslerimden kesinlikle özür dilemek mecburiyetindedir. Aksi halde bozguncu, fitneci, millet düsmani olarak ilanihaye anilacak, alnina çalinan kara leke ömrü boyunca çikmayacaktir. Kürtlerle terörü özdes görmek korkunç bir bühtan, affi imkansiz bir cinayettir. Akil yönünden de ahlak yönünden de iflas edenler tek kelimeyle püsküllü beladir. Bu millet öyle bir asalete haizdir ki gölgesinde oturdugu yapragin bile incinmesine tahammül etmemistir. Siyasi, ahlaki ve vicdani hiçbir ölçü tanimayan, ilkesi, iradesi ve heyecani olmayan, yalan, riya ve istismardan baska sermayesi kalmayan, kimligini kaybetmis, inancini kaybetmis, degerlerini kaybetmis bir siyasetçinin ve siyasi partinin milli hassasiyetleri birakiniz anlatmasini, anlamasi dahi mümkün degildir” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA