Avrupa Komisyonu Baskani Von Der Leyen Açiklamasi 'AB, Kibris'ta Iki Devletli Çözümü Asla Kabul Etmeyecek'

Avrupa Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen, AB’nin Kibris’ta iki devletli bir çözüm önerisini asla kabul etmeyecegini yineledi.

Avrupa Komisyonu Baskani Von Der Leyen Açiklamasi 'AB, Kibris'ta Iki Devletli Çözümü Asla Kabul Etmeyecek'
Avrupa Parlamentosu’nda Avrupa Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen, Avrupa Parlamentosu (AP) Baskani David Sassoli ve Avrupa Birligi (AB) dönem Baskanligini yürüten Slovenya Basbakani Janez Jansa ile ortak basin toplantisinda Kibris hakkinda açiklamalarda bulundu.

Güney Kibris Rum Yönetimi’nden bir muhabir von der Leyen’e Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 20 Temmuz’da Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) düzenleyecegi ziyaretle ilgili bir soru sordu. AB’nin Kibris konusunda çok hassas oldugunu ifade eden von der Leyen, Cumhurbaskani Erdogan’in KKTC’ye yapacagi ziyaretle ilgili olarak, "Bir süre önce Türkiye Cumhurbaskaniyla konusuyordum ve planlanan ziyarette çok nettim, bu ziyaretin nasil olacagini izlemek konusunda çok hassasiz" ifadelerini kullandi. Von der Leyen ayrica, AB’nin Kibris’ta iki devletli bir çözüm önerisini asla kabul etmeyecegini yineledi.
Kaynak: İHA