53 Yasindaki Hastaya 8 Santimetrelik Kesi Ile Kalp Ameliyati

Usak’ta yasayan 53 yasindaki Ahmet Karatas “küçük kesi kalp ameliyati” ile ciddi kalsifik aort kapak darliginin yol açtigi yasamsal riskten, Denizli Özel Egekent Hastanesi’nde yapilan basarili operasyon ile kurtularak sagligina kavustu. Kalp Damar Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Halil Uç, “Minimal invasif kalp cerrahisi ile 8 santimetrelik kesi ile yaptigimiz ameliyat sonrasi hastamiz, daha kisa sürede normal yasamina dönebilecek” dedi.

53 Yasindaki Hastaya 8 Santimetrelik Kesi Ile Kalp Ameliyati


Karahalli ilçesinde yasayan Ahmet Karatas, gögüs agrisi sikayetiyle Özel Egekent Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Halil Uç’a basvurdu. Burada yapilan tetkikler sonrasi Karatas’ta kalsifik ciddi aort kapak darligi oldugu tespit edildi. Karatas, küçük kesi ile yapilan kalp ameliyati olmak istedigini belirtti.

Yapilan muayenede bu isleme uygun oldugu tespit edilen hastaya Op. Dr. Halil Uç tarafindan yapilan ameliyatta 8 santimetrelik açilan kesi ile müdahalesi yapilan hasta, basarili geçen ameliyatin ardindan sagligina kavustu.

“Daha çabuk ayaga kalktim”

Usak’tan Denizli’ye sagligina çare aramaya gelen Karatas, “Gögüs agrilarim oldukça fazlaydi. Konulan teshisin hayati riskler tasimasi nedeniyle ameliyat olmam önerildi. Kalp Damar Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Halil Uç’a basvurdum. Her sey yolunda gitti. Uygulanan yöntemle daha çabuk agaya kalktim. Doktoruma ve degerli ekibine çok tesekkür ederim” seklinde konustu.



“Bu yöntemle daha kisa zamanda iyilesebilecek”

Hastaya klasik gögüs kemigi kesilmesi yerine küçük kesi kalp ameliyat yöntemi uyguladigini kaydeden Halil Uç, “Geleneksel kalp cerrahisinde, gögüs kemiginin ortasindan yapilan bir kesi yapilir. Bu kesi yaklasik 15-20 santimetre uzunlugundadir. Günümüzde daha çabuk iyilestirmeyi kolaylastirmak ve estetik olarak daha iyi kozmetik sonuç icin uygun hastalarda ve çogu kalp girisiminde minimal invasiv kalp cerrahisi uygulanabilir.Minimal invasiv kalp cerrahisi, 5 ila 10 santimetre aras cerrahi kesi kullanilarak gerçeklestirilir. Aort Kapagina müdahale edilen bu hastamizin da saglik durumu gayet iyi, bu yöntemle daha kisa sürede normal yasamina dönebilecek” dedi.

Kaynak: İHA