Vali Özkan Açiklamasi 'Hedefimiz Kisa Zamanda Yüzde Yüze Yakin Asilma Faaliyeti Geçeklestirmek'

Kaymakamlar ile video konferans sistemi üzerinden görüsen Konya Valisi Vahdettin Özkan, Korona Virüs (Covid-19) salgini ile mücadele kapsaminda ilçelerde yürütülen asilama faaliyetlerini degerlendirdi.

Vali Özkan Açiklamasi 'Hedefimiz Kisa Zamanda Yüzde Yüze Yakin Asilma Faaliyeti Geçeklestirmek'
Toplantiya, dönem içinde salgina karsi verdikleri mücadeleden dolayi saglik çalisanlarina tesekkür ederek baslayan Vali Vahdettin Özkan, “Salginla mücadele faaliyetleri çerçevesinde saglik camiamiz, hem tibbi ayak hem önleyici tedbirler hem daha sonraki süreçlerde rehabilitasyon faaliyetlerinde dünyaya örnek bir çalisma ortaya koymuslardir. Bu vesile ile saglik çalisanlarimiz her türlü tesekkürü hak ediyor. Insallah bundan sonraki süreçte asilama faaliyetlerinin sonucunda salgindan kurtulma durumu olur. Bütün bu süreçte fazlasiyla çaba harcayan basta saglik çalisanlarimiz olmak üzere kaymakamlarimizin koordinasyonunda kolluk birimlerimiz ve diger kamu görevlilerimiz de yüksek bir çaba içinde oldular” dedi.



“Hedefimiz kisa zamanda yüzde yüze yakin asilma faaliyeti geçeklestirmek”

Hedeflerinin sehirde kisa zamanda yüzde yüze yakin asilma faaliyeti geçeklestirmek oldugunu belirten Vali Özkan, “Hedefimiz kaymakamlarimizin organizasyonunda; ilçe saglik müdürlükleri araciligiyla aile hekimlerimizin ilçelerimizde tek tek bütün ailelere ulasarak asilama oranlarini daha yüksek seviyelere çikarmaktir. Aile hekimleri her aileye ulasma yönünde altyapi olusturarak vatandaslarimizi asilamaya yönlendirecektir. Saglik personelimiz gerekirse ev ev gezerek asiya erisimi kolaylastiracak ve asilama oranlarini arttirilmasi saglanacak. Hedefimiz kisa zamanda yüzde yüze yakin asilma faaliyeti geçeklestirmek” ifadelerini kullandi.

Asilama faaliyetleri, asiya erisim ve asiya olan talebin artirilmasi yönünde yapilmasi gereken çalismalar degerlendirildigi toplantida Vali Özkan, asiya olan talebin eksiksiz yerine getirmesi için eylem plani hazirlanmasi yönünde kaymakamlara talimatlar verdi.

Vali Vahdettin Özkan’in baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya, video-konferans araciligiyla kaymakamlarla beraber Vali Yardimcilari Mehmet Aydin ve Haci Ibrahim Türkoglu, Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Halk Sagligi Hizmetleri Baskani Dr. Hasan Çiftçi ve Ilçe Saglik Müdürleri katildi.

Kaynak: İHA