Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy, 'Bu, Ukrayna Ve Avrupa'ya Karsi Bir Silah'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy. Rusya’nin çikarilan gazi Avrupa’ya tasima projesi olan Kuzey Akim 2’yi Ukrayna ve Avrupa için bir silah olarak nitelendirdi.

Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy, 'Bu, Ukrayna Ve Avrupa'ya Karsi Bir Silah'
Rusya’nin, çikarilan gazi Avrupa’ya tasimak adina gelistirdigi Kuzey Akim 2 gaz boru hatti projesine Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’den sert tepki geldi. Zelenskiy yaptigi açiklamada, Kuzey Akim 2 projesini ülkesi ve Avrupa için bir silah olarak nitelendirdi. Baskan Zelenskiy, "Su anda Ukrayna için enerji alaninda en büyük zorluk, Kuzey Akim 2 gaz boru hattinin tamamlanmasi ve baslatilmasidir. Çalismaya baslamasi ekonomi ile ilgili degildir. Bu, Ukrayna’ya ve eminim ki gelecekte tüm Avrupa’ya karsi bir silah olacaktir" ifadelerini kullandi.

BATILI MÜTTEFIKLERE ÇAGIRI

Zelenskiy Ukrayna siyasi forumunda yaptigi açiklamada, Batili müttefikleri Ukrayna’yi geçerek Baltik Denizi’nde yilda 55 milyar metreküp gaz tasimayi hedefleyen projeyi hedef almaya çagirdi. Polonya, Ukrayna ve Baltik Ülkeleri ise Avrupa’yi Moskova ile isbirligini durdurmaya çagirdi ve ABD’nin projeye karsi uyguladigi yaptirimlari ise destekledi.

Öte yandan Ukrayna Gaz Iletim Sistemi Isletmecisi (GTSOU) Baskani Sergiy Makogon yaptigi açiklamada, Kuzey Akim 2 projesinin baslatilmasi halinde Ukrayna ekonomisinin yilda 5 ila 6 milyar dolar kaybedecegini, Rusya’nin gaz geçisini askiya almasi durumunda ise Kiev’in 1,5 milyar dolar kaybedecegini belirtmisti.

-IHA-
Kaynak: İHA