Üç Odadan Ögrencilere 'Meslek Liselerini Tercih Edin' Çagrisi

Il Milli Egitim Müdürlügü, Kayseri Sanayi Odasi (KAYSO), Kayseri Ticaret Odasi (KTO) ve Kayseri Ticaret Borsasi (KTB) isbirliginde, velilere ve ögrencilere yönelik, Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MMTAL) Tanitim Toplantisi düzenlendi.

Üç Odadan Ögrencilere 'Meslek Liselerini Tercih Edin' Çagrisi
Toplantinin açilis konusmasini yapan KAYSO Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Büyüksimitci, toplantinin amacinin, LGS tercihleri öncesi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni hem ögrencilere hem de velilere tanitmak ve meslek liselerinin önemini anlatmak oldugunu söyledi.

‘Mesleki Egitim Isbirligi Protokolü’ kapsaminda Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni proje okulu olarak belirlediklerini açiklayan Baskan Büyüksimitci, KAYSO, KTO ve KTB ile birlikte Il Milli Egitim Müdürlügü ile koordineli bir sekilde çalisarak, okulun egitim programlarini sektör temsilcileri ile birlikte tasarlayip, mezunlarin niteligini artirarak, is hayatina hazirlayacaklarini söyledi.



Mesleki egitime önem veren ülkelerin sanayisinin gelistigine dikkat çeken Büyüksimitci, “Insallah bizde bu okulumuzun hem sartlarini hem de müfredatini iyilestirip, buradan mezun olacak ögrencilerimizi istihdam ederek, üretime katki vermelerini saglayacagiz” dedi.

Okulun imkanlarindan bahsederek ögrencilere çagrida bulunan Büyüksimitci, “Okulumuzda basarilari ögrencilerimize odalarimiz vasitasi ile burs verilecek. Ayni zamanda is garantili staj imkânlarimiz olacak. LGS 2020 sonuçlari açiklandi. Ögrencilerimizi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmeye davet ediyoruz. Bu okullari tercih edecek gençlerimizin diplomasi, meslegi olacak” diye konustu.

Kayseri Ticaret Odasi Baskani Ömer Gülsoy, yaptigi konusmada, ögrencilere tercihlerinde Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni tercih etmeleri çagrisinda bulunarak, "Meslek liselerimiz son yillarda adeta bir yildiz gibi parliyor. Reel sektörde issizlikten ziyade mesleksizlik sorunu yasaniyor. Birçok isletmemiz kalifiye eleman bulmakta zorlaniyor. Meslek lisesine devam eden gençlerimiz hayata bir adim önde basliyor. Kayseri olarak nitelikli ve tecrübeli gençlerin sehri olma arzumuz, yine gençlerimizin azmi ile kararliligi sayesinde olacak" dedi.

KTB Baskani Recep Baglamis ise, Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin sartlarinin iyilestirilmesi adina üzerlerine düsen ne varsa hazir olduklarini söyledi.



Il Milli Egitim Müdürü Bilal Yilmaz Çandiroglu da, çocuklarin egitim sürecinde toplumun tüm katmanlarinin sorumlulugu olduguna dikkat çekerek, “Bu manada özellikle mesleki egitim konusunda odalarimiz ve borsamizin okulumuza verdikleri destegi örnek bir süreç olarak degerlendirip, bütün okullarimizda benzer süreçlerin yasanmasini temenni ediyoruz. Meslek liselerinde yetistirdigimiz ögrenciler is hayatinda kendilerine rahatlikla yer bulabilecekler. Bu isbirligin sanayinin ihtiyaçlari noktasinda yerinde bir süreç oldugunu düsünüyorum. Okulumuza destek veren tüm baskanlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Son olarak Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Tekin Alpaslan, okul hakkinda bir sunum yaparak, okulun programlari, bölümleri, akademik destek paketleri, staj imkanlari ve avantajlari hakkinda detayli bilgiler verdi. Okul Müdürü Alpaslan sunumunun sonunda ögrenciler ve velilerden gelen sorulari cevaplamasinin ardindan toplanti sona erdi.
Kaynak: İHA