Türkiye'nin St. Petersburg Baskonsolosu Yorulmaz Hayatini Kaybetti

Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Türkiye'nin St. Petersburg Baskonsolosu olarak görev yapan Mehmet Ferhan Yorulmaz'in hayatini kaybettigini duyurdu.

Çavusoglu, Yorulmaz'in vefatiyla ilgili sosyal medya hesabindan paylasim yaparak, "Degerli mesai arkadasimiz St. Petersburg Baskonsolosu Mehmet Ferhan Yorulmaz'i bugün maalesef kaybettik. Merhum Baskonsolosumuza Allah'tan rahmet, ailesine ve camiamiza bassagligi ve sabir diliyorum. Mekani cennet olsun." ifadelerini kullandi.

Disisleri Bakanligindan paylasilan bilgi metnine göre, 1964'te dogan Yorulmaz, 1990'da Orta Dogu Teknik Üniversitesi, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Bakanliktaki görevine 1993'te baslayan Yorulmaz, merkezde Avrupa Güvenlik ve Isbirligi Teskilati (AGIT), Yurtdisi Tanitim, Diplomatik Arsiv, Bilgi Islem gibi birimlerde yurt disinda da Cidde Baskonsoloslugu, Atina Büyükelçiligi, Askabad Büyükelçiligi, Sidney Baskonsoloslugu, Podgoritsa Büyükelçiligi ve Meshed Baskonsoloslugunda görevlerde bulundu.

Yorulmaz, St. Petersburg Baskonsoloslugu görevine 14 Ekim 2020'de basladi.

Kaynak: AA