Türkiye Kamu-Sen Genel Baskani Kahveci'den Enflasyon Rakamlarina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'Verilen enflasyon farki bir zam degil erime miktarinin telafisi anlami tasimaktadir'.

Türkiye Kamu-Sen Genel Baskani Önder Kahveci, verilen enflasyon farkinin bir zam degil "erime miktarinin telafisi" oldugunu ifade etti.

Kahveci, yaptigi yazili açiklamada, yilin ilk yarisina iliskin enflasyon rakamlarinin belli oldugunu belirtti.

Buna göre memur maaslarinin temmuz ayi itibariyla yüzde 8,45 oraninda artacagini belirten Kahveci, sunlari kaydetti:

"Bu artisin yüzde 5,45'i memur maaslarinin enflasyon karsisindaki alti aylik erime orani, yüzde 3'ü ise 2021'in ikinci yarisi için öngörülen zammi içermektedir. Yilin ilk alti ayinda enflasyon yüzde 8,45 artarken memur maaslarina verilen yüzde 3'lük zam, yilin ilk yarisinda memurlarin ve emeklilerin alim gücünün sürekli düsmesine neden olmustur. Dolayisiyla verilen enflasyon farki bir zam degil erime miktarinin telafisi anlami tasimaktadir. Hal böyle olunca memur maaslarina yalnizca enflasyon kadar zam yapilmakta bu zam da 6 ay geriden gelmektedir. Gerçek sudur ki memur maaslari sürekli enflasyon karsisinda erimekte, alim gücü hizla düsmektedir. Bu durum önümüzdeki 6 ay için de geçerli olacaktir. Yillik enflasyonun yüzde 17,53 oldugu bir ortamda memur maaslari yüzde 3 oraninda zamlanacaktir. Bunun adalet ve hakkaniyetle bagdasmadigi açiktir."

Kahveci, toplu sözlesme görüsmeleri yaklasirken memur ve emeklilerin masaya alacakli olarak oturmamalari için bu erimenin mutlaka telafi edilmesi gerektigini ifade etti.

Kaynak: AA