Telafi Egitimlerine Start Verildi, Açilista Minikler Ile Müdürler Maç Yapti

Pandemi döneminde evde uzaktan egitim gören 4 ile 12. sinif araligindaki ögrencilerinin telafi egitimleri yaz boyunca sürecek. Bu kapsamda Samsun’da telafi egitimleri baslangicinda sehrin ileri gelenleri ile minikler futbol maçi yapti. Etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Telafi Egitimlerine Start Verildi, Açilista Minikler Ile Müdürler Maç Yapti
Samsun’da 31 Agustos’a kadar sürecek telafi egitimlerinin açilisi düzenlendi.

Açilista ise Mustafa Kemal Ilkokulu’nda 4. sinif ögrencilerinden olusan takim Ilkadim Ilçe Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim Akmese, Ilçe Emniyet Müdürü Adil Aydemir, Ilçe Saglik Müdürü Hayri Ertan, Ilkadim Belediye Baskan Yardimci Serif Mirik, Ilçe Tarim Müdürü Fevzi Çalisici, Ilkadim Halk Egitim Merkezi Müdürü Murat Yalçinkaya, Sosyal Yard. Day. Vakfi Müdürü Esat Bayrakçi ve Gençlik Merkezi Müdürü Ibrahim Erdin’den olusan takima karsi futbol maçi yapti. Ali Gürler’in hakemligini yaptigi maç miniklerin kazanmasi ile son buldu. Etkinlikte Kadiköyspor’dan antrenörlerde yer alarak miniklere spor hareketleri yaptirdi. Etkinlikte açilis için özel pasta kesildi.

Gerçeklesecek telafi egitimleri hakkinda bilgi veren Müdür Halil Ibrahim Akmese, "Son bir buçuk yildir tüm dünyanin yasamis oldugu salgin sürecini geride birakiyoruz. Bu süreçte tüm sektör etkilendigi gibi egitim sektörü de etkilendi. En çokta çocuklar etkilendi. Özellikle arkadaslarindan, sosyal faaliyetlerden mahrum kalmak zorunda kaldilar. Bu süreçte tablete, bilgisayara doydular diye düsünüyorum. Tabii, insanoglu yasadigi tüm sikintilari yenmeyi bildigi gibi bu sikintiyi da yenecektir. Yenmeyi basaracaktir. Biz de bu anlamda önümüzdeki yil egitim-ögretim yilinda okullarin açilacagiyla ilgili bir güçlü olusum oldugunu görüyoruz. Bu yaz sürecinde ise çocuklarimizi sosyal anlamda kültürel anlamda, sanatsal ve akademik anlamda telafide ben de varim programina Türkiye’de es zamanli olarak baslatiliyor. 31 Agustos tarihine kadar devam edecek süreç. Ilçemizde, Samsun’da ve ülke gündeminde çok sayida faaliyet planlandi. Bunlarin içerisinde spor, sanat, akademik alanlar var. Bunlar es zamanli olarak yapilacak. Tüm kurumlarla, belediyeyle, spor müdürlükleriyle dolayisiyla topluma hizmet eden tüm kurumlarda bütün imkanlarini bizlere seferber etmis durumdalar. Yaz boyunca ögrencilerimiz bu yasamis olduklari pandemi sürecinden dolayi kaynaklanan sikintilari geride birakmis olacak. Bunu temenni ediyoruz. Bugün burada da hem açilis mahiyetinde Mustafa Kemal Ilkokulu’nda 4. sinif ögrencilerimiz daire amirleriyle bir müsabaka gerçeklestirecekler. Güzel bir maç olacak diye düsünüyorum" dedi.

Etkinlik toplu fotograf çekimi ile son buldu.
Kaynak: İHA