Tarim Ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin, Çankiri'da Çiftçilerle Bulustu

Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin, Çankiri'da çiftçilerle bir araya geldi.

Bakan Yardimcisi Metin, Çankiri Merkez Dereçati Baraji açilis törenin ardindan Çankiri Belediyesi, AK Parti Il Baskanligi ve Çankiri Valiligi'ni ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardindan Fatih Metin, Valilik Sosyal Tesis Konferans Salonu'nda düzenlenen Tarim Sektör Paydas Toplantisi'na katildi.

Toplantinin açilisinda konusan Milli Savunma Komisyon Baskani Ismet Yilmaz, tarim sektörünün ülkenin savunmasi kadar önemli oldugunu söyledi.

Gida güvenligi saglanmadan diger güvenliklerin saglanamayacagina vurgu yapan Yilmaz, "Eksiklerimiz var, yapilmasi gerekenler var. Bugün en önemli sey topragi suyla bulusturmak lazim. Ne gerekli? Çiftçiyi bilgiyle bulusturmamiz lazim. Toprak suyla, çiftçi bilgiyle bulustugunda insallah bereket gelecek, bolluk gelecek." dedi.

AK Parti Çankiri Milletvekili ve Grup Baskanvekili Muhammet Emin Akbasoglu da Çankiri'nin tarim ve hayvancilik noktasinda önemli bir sehir oldugunu dile getirdi.

Tarim ve hayvancilikla ugrasan tüm çiftçilerin yanlarindan olduklarina dikkati çeken Akbasoglu, "Büyükbas hayvanindan küçükbas hayvanina Çankiri'nin bu konuda bir üs haline gelmesini adeta Adana'nin Çukurova'nin o mümbit arazilerinin verimliligini Çankiri'ya da yansitma konusunda hummali bir çalisma içerisindeyiz." ifadelerini kullandi.

Açilis konusmalarinin ardindan toplanti basina kapali devam etti.

Kaynak: AA