Osmangazi Sehrin Degerlerine Sahip Çikiyor

Osmangazi Belediyesi, sehrin degerlerinin korunmasi ve yeniden ayaga kaldirilmasi konusundaki çalismalarina ara vermeden devam ediyor.

Osmangazi Sehrin Degerlerine Sahip Çikiyor
Bursa’nin ova mahallelerinden olan Çukurca’da kullanilamaz hale geldigi için yikilan Izvat Camii, Osmangazi Belediyesi öncülügünde ve hayirseverlerin katkilariyla yeniden insa ediliyor.

Çukurca Mahallesi’nde eskiyen ve kapasite olarak ihtiyaca cevap vermeyen Izvat Camii’nin yerine insa edilecek yeni caminin temel atma töreninde konusan Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, sehrin degerlerine sahip çikarak yeniden ayaga kaldirdiklarinin altini çizdi.

TBMM Insan Haklari Inceleme Komisyonu Baskani ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavusoglu, AK Parti Bursa milletvekilleri Refik Özen ve Ahmet Kiliç, AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, Bursa Büyüksehir Baskanvekili Süleyman Çelik, AK Parti Osmangazi Ilçe Baskani Ufuk Cömez’in de katildigi törende konusan Baskan Dündar, Bursa’da Mehmed Zâhid Kotku’nun da görev yaptigi bu camiyi yeniden insa etmenin onur verici oldugunu söyledi.



Çukurca’nin geliserek büyüyen bir mahalle oldugunu ve özellikle ziraî çalismalariyla sehre deger kattigina vurgu yapan Baskan Dündar, “Mahallemizin camisi yillarin etkisiyle eskimisti. Mahalle sâkinlerimizin talebi üzerine bizler de kamulastirmalarin ardindan yeni bir plân ile imar düzenlemesini yaptik. Belediyemizin öncülügünde, Çukurca sakinlerimiz ve hayirsever vatandaslarimizin katkilariyla camimizin insaatina basladik” dedi.

Yeniden ihya edilen Çukurca Izvat Camii için güzel bir mimarî eser ortaya çikardiklarinin altini çizen Dündar, “Selçuklu ve erken dönem Osmanli mimarisi tarzinda tasarlandi. Genis saçakli, çatisi klâsik alaturka kiremit kapli, dis cephesi iki sira tugla ve tas kaplamadir. Kündekârî giris kapisi, kemerli pencereleri üzerinde yer alan çini alinliklari, demir lokma demirden parmakliklari, çitakârî ve mukarnasli tavani, mermer ve hat isçilikleri, ahsap korkuluklari ile cami fonksiyonunu karsilamanin yaninda cami ruhunu da yasatan bir mimarîye sahip. Kendi kültürümüz, kendi mimarîmiz. Çok abartili olmadan ama disaridan baktigimizda bizi cezbeden, içerisine girdigimizde de manevî atmosferiyle bizi kucaklayacak olan bir camiyi insa ediyoruz. Insallah, kisa bir zaman içinde hizmete açariz. Camimizin yapiminda katkisi olanlardan Allah razi olsun” ifadelerini kullandi.

Çukurca Mahallesi Muhtari Sait Çetin de caminin yeniden insa edilmesinden dolayi mahalle sakinleri adina Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’a tesekkürlerini sundu.

Konusmalarin ardindan yapilan dualarla birlikte Çukurca Izvat Camii insaatina ilk harç döküldü.
Kaynak: İHA