Op. Dr. Pehlivan Açiklamasi 'Kapali Omuz Ameliyati Hastalara Konfor Sagliyor'

Iskenderun Gelisim Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmani Op. Dr. Ali Tufan Pehlivan, omuz cerrahisinde son yillarda en sik kullanilan yöntem olan ‘Kapali Artoskopi Omuz Ameliyati’ ile hastalara yüksek konfor sagladiklarini belirterek, hastalarin ameliyat sonrasi günlük yasama çok daha kisa sürede dönebildiklerini söyledi.

Op. Dr. Pehlivan Açiklamasi 'Kapali Omuz Ameliyati Hastalara Konfor Sagliyor'
Op. Dr. Ali Tufan Pehlivan, omuz hastaliklarinin tedavisinde, dünya genelinde, son yillarda artan oranlarda omuz artroskopisinde (kapali omuz ameliyatlari) tercih edildigini ifade ederek, "Omuz artroskopisinde, omuz çevresine küçük kesiler yapilir. Bu kesilerden, eklem içerisini görüntülemek için özel kamera sistemleri ve kapali ameliyatlara uygun el aletleri ile omuz eklemine girilerek ameliyat gerçeklestirilir. Omuz artroskopisi ile omuz çevresi kas-tendon yirtiklari, tekrarlayan omuz çikigi (Bankart lezyonlari) basta olma üzere birçok omuz patolojisine müdahale edilebilmektedir” dedi.

Kapali omuz ameliyatlarinin açik teknik ile yapilan ameliyatlara göre birtakim avantajlarinin olduguna dikkat çeken Op. Dr. Ali Tufan Pehlivan, “Kapali omuz ameliyatlarinda kesiler çok küçüktür. Kesi yerinin küçük olmasi ise yara yerinin daha hizli iyilesmesine olanak saglar. Kamera sistemi ile omuz eklemi daha ayrintili degerlendirilebilir. Ameliyat sonrasi agri daha az oranda görülür. Ameliyat sonrasi hastanede kalis süresi daha kisadir. Iyilesme tamamlandiktan sonra, daha küçük ve estetik yara yeri izi kalmaktadir. Omzunda, özellikle de gece uyurken agrisi olan ve kolunu basinin üstüne kaldirmakta (saç taramak, kiyafet degistirmek vs.) zorlanan hastalarin, ortopedi doktoruna muayene olmalari önerilmektedir” diye konustu.

Kaynak: İHA