Kayseri'de Yaz Kuran Kurslari Açildi

Kayseri'deki yaz Kuran kurslari düzenlenen programla egitime basladi.

Mehmet Zahid Kotku-Ipek Kuran Kursu'ndaki açilis töreninde konusan Il Müftüsü Doç. Dr. Sahin Güven, TÜIK tarafindan yapilmis bir arastirmaya göre, Türkiye'de vatandaslarin yüzde 60'indan fazlasinin dini bilgileri yaz Kuran kurslarinda ögrendigini belirtti.

Bu yüzden yaz Kuran kurslarina önem verdiklerini ifade eden Güven, "Bu kurslari çocuklarimizin gelecegine yönelik atilmis önemli bir adim olarak görüyoruz. 4-22 yas arasi tüm evlatlarimiz Kuran kurslarimizda ve camilerde hizmet alabilecekler. Kurslar 5 Temmuz'da baslayacak, 20 Agustos'ta sona erecek. 6 haftada çocuklarimiza çok sey ögretecegiz. Evlere, mahalleye, sehre katki saglayacagiz." diye konustu.

Güven, 200'ün üzerinde ögrencinin Mehmet Zahid Kotku-Ipek Kuran Kursu'nda egitim alacagini, dini bilgilerin yani sira çesitli aktivitelere de katilacaklarini dile getirdi.

Melikgazi Belediye Baskani Mustafa Palancioglu da Kuran Kursu'nun yapilmasina katki veren hayirsever Sami Ipek'e Allah'tan rahmet diledi.

Konusmalarin ardindan bazi minik ögrenciler, Kur'an-i Kerim'de sureleri ezbere okurken, baska bir ögrenci de Istiklal Marsi'ni okudu.

Törenin sonunda Baskan Palancioglu, ögrencilere puzzle dagitti.

Kaynak: AA