Karaman'da Memur-Sen Üyeleri Seyyanen Zam Talep Etti

Memur-Sen Karaman Subesi üyeleri, kamu görevlilerinin maaslarina seyyanen zam yapilmasi talebinde bulundu.

Memur-Sen Il Temsilciligi binasinda bir araya gelen sendika üyeleri adina basin açiklama yapan Memur Sen Il Temsilcisi Yunus Özdemir, bugün haziran ayi enflasyon rakaminin açiklandigini hatirlatti.

Açiklama ile kamu görevlilerinin 2021 yili ilk alti aylik zam oranina eklenecek enflasyon oraninin da belirlendigini ifade eden Özdemir, sunlari kaydetti:

"5. dönem toplu sözlesmenin mutabakatsizlikla sonuçlanmasi sonucu Kamu Isvereni ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu 2021 yili için yüzde 3 arti yüzde 3 zammi kamu görevlilerine reva görmüstü. Bugün açiklanan 1,94'lük Haziran ayi enflasyon oraniyla 2021 yili ilk alti aylik enflasyon farki 5,45 olmus, böylelikle 1 Temmuz 2021 itibariyle yüzde 8,45’lik bir artis olmustur. Bu zam degil, enflasyon kaynakli memurun kaybidir."

Özdemir, "Kamu isvereninin belirledigi zam, Mart demeden buharlasiyor. Tam da bu yüzden, en düsük devlet memuru maasinin yüzde 10'undan az olmamak üzere seyyanen zam talebini her zemin ve sartta dile getirdik, getirmeye de devam edecegiz." dedi.

Kaynak: AA