Ivedik Hurdacilar Sanayi Sitesinde Çevre Temizligi Tamamlandi

Ankara Büyüksehir Belediyesi is birligi yaptigi Yenimahalle Belediyesi ile birlikte Ivedik Hurdacilar Sanayi Sitesi’nde atik temizligini tamamladi. 18 Haziran’dan bugüne kadar toplam bin 750 kamyon atik bölgeden temizlenirken, toplum sagligini korumak amaciyla alanda atik bertaraf tesisi de kurulacak.

Ivedik Hurdacilar Sanayi Sitesinde Çevre Temizligi Tamamlandi
Ankara Büyüksehir Belediyesi toplum sagligini önceleyerek kent genelinde atikla mücadelesini sürdürüyor. Çevre dostu projelere imza atan Büyüksehir Belediyesi Kent Estetigi Daire Baskanligi, Yenimahalle Belediyesi ile is birligi yaparak Ivedik Hurdacilar Sanayi Sitesi’nde genis kapsamli atik temizligi gerçeklestirdi. Doganin korunmasi, atik yönetim kapasitesinin artirilmasi ve ekonomiye katki saglanmasi amaciyla baslatilan çalismalarda alandan bin 750 kamyon atik temizlendi.

Toplum sagligini tehdit eden çevre kirliligi ortadan kalkti

Çevrede, 18 Haziran’dan bugüne kadar 5 is makinesi ve 45 personelle bölgeden toplam bin 750 kamyon atigin temizlendigi Ivedik Hurdacilar Sanayi Sitesi, toplum sagligini tehdit eden çevre kirliliginden ve kötü görüntülerden kurtuldu. Yenimahalle Belediyesi ekipleri ile birlikte hafriyat, moloz ve hurda atiklarini titizlikle temizlediklerini ifade eden Kent Estetigi Daire Baskanligi Atik Projesi Sorumlusu Aysu Kirmizi, su bilgileri verdi:

“Vatandaslarimizdan gelen talepler ve inceleme ekibimizin tespitleri dogrultusunda 18 Haziran tarihinde Ivedik Hurdacilar Sitesi’ne giris yaptik. Ankara’nin diger bölgelerinde de baslattigimiz atik temizligine hizla devam edecegiz.”

Atik bertaraf tesisi kurulacak

Temizlik çalismasinin ardindan yapilacak alanda yeni depolama tesisinin kurulacagini söyleyen Ankara Hurdacilar Esnaf Odasi Baskani Irfan Çinkaya ise atik temizleme çalismalarinin tamamlanmasiyla rahat bir nefes aldiklarini belirterek, su degerlendirmelerde bulundu:

“Sitemizden atiklari temizleyen Büyüksehir Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi ekiplerine tesekkür ediyorum. Bu alan sadece bizim esnafin degil evine tadilat yapanlarin gizlice atiklarini biraktiklari yer haline dönüsmüstü. Simdi her iki belediyenin destegiyle buraya bertaraf tesisi yapmayi düsünüyoruz. Tehlikeli atiklari direkt bertaraf tesislerine gönderecegiz. Bu çalismayla hem dogayi korumus hem de ekonomiye katki saglamis olacagiz. Mansur Baskanimiza katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA