Isparta'da AK Parti Teskilatlari Belediye Yatirimlarini Inceledi

Isparta’da AK Parti il, merkez ilçe, gençlik kollari ve kadin kollari teskilatlari, Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’in ev sahipliginde, belediyenin tamamlanan ve devam eden yatirimlarini inceledi.

Isparta'da AK Parti Teskilatlari Belediye Yatirimlarini Inceledi
Heyet Park ve Bahçeler Müdürlügü ile Itfaiye, Zabita ve Temizlik Isleri Müdürlügüne ait yeni hizmet binalari, Kirazlidere ve ITKM Kültür Merkezini ziyaret ederek, yapilan yatirimlar hakkinda Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’den bilgiler aldi.

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, Park ve Bahçeler Müdürlügünün yeni hizmet alaninin 50 bin metrekareden olustugunu, binanin kapali alaninin 6700 metrekare oldugunu söylerken, Ahsap Atölyesinin de bu merkeze gelecegini, ayrica belediyenin belli depolama alanlarinin da hizmet binasi içerisinde bulunacagini aktardi.

Zabita, Itfaiye ve Temizlik Isleri Müdürlügünün yeni hizmet binasinin da modern bir sekilde vatandaslara hizmet verecegini dile getiren Baskan Basdegirmen, yeni hizmet binasinin yillarca hizmet verecegini dile getirirken, personelin rahatça dinlenebilecegi ve yine araçlarin en iyi sekilde muhafaza edilebilecegi alanlar olusturuldugunu belirtti.

Baskan Basdegirmen, bölgeye hitap edecek yeni itfaiye araci ile ilgili de bilgiler verdi.

Heyet Kirazlidere ve ITKM’nin Kültür Merkezi bölümünde de incelemeler gerçeklestirdi. Basdegirmen, Kirazlidere’ye konan savas uçaginin konmasinin sebebinin, 1942 yilindan buyana Ispartali 15 hava sehidinin anisina oldugunu dile getirdi.

“Toplu konut için çalismalar sürüyor”

Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, belediye olarak bugüne kadar yaptiklari yatirimlar, projeler ve devam eden islere iliskin heyete bilgiler verdi. Basdegirmen, Millet Bahçesinin ihalesinin yapildigini yine 3 ay önce de millet bahçesi olacak tren garinin içerisinde bulunan 4 adet tarihi yapinin da restorasyon ihalesinin gerçeklestirildigini belirtti.

Millet Bahçesinin de bir yil içerisinde hizmete açilacagini kaydeden Baskan Basdegirmen, göreve gelmeden önce söz vermis olduklari dört ana maddenin bulundugunu bunlarin, koku sorunu, ITKM, trafik ve TOKI oldugunu hatirlatti. TOKI ihalesinin 1002 konutun yakin zamanda temelinin atilacagini, 1500 konutunun yapilacagi Istanbul yolu üzerindeki eski Gülkent Devlet Hastanesinin yikiminin tamamlandigini konut projelerinin hazirlandigini dile getiren Basdegirmen, bununla ilgili çalismalarin da devam ettigini aktardi. ‘Bizim 5000 toplu konut sözümüz vardi’ diyen Basdegirmen, geriye kalan toplu konutlarin yapimlari için çalismalarin da devam ettigini belirtti.



“25 yil istihdam saglanamayan bir yer oldu”

Koku ve sehir trafigi hususlarinin da göreve gelir gelmez çözüme kavusturuldugunu dile getiren Baskan Basdegirmen, “ITKM biraz zamanimizi aldi. Aslinda insaatimizin tamami bitti. Kültür Merkezimizi açtiktan sonra AVM bölümü de ekim ayi basinda faaliyete geçmesiyle Isparta’mizin, çevre illerimizin hizmetine sunulmus olacak” derken, ITKM’nin 25 yildir bitirilemeyen, Ispartalilari üzen bir bina oldugunu aktardi. ITKM’nin temelinin atildiginda yeni dogan bir çocugun 25 yasinda oldugunu ve bugüne kadar açilamamis olmasinin Isparta’nin bir kaybi olarak degerlendiren Basdegirmen, “25 yil orada istihdam saglanamadi, çevre isyerleri magdur oldu. Ama her seyin bir sonu var, bizde sonuca ulastirdik” diye konustu.

Kaynak: İHA