Gana'da 135 Ögrencide Kovid-19'Un Delta Varyanti Tespit Edildi

Bati Afrika ülkesi Gana'da 135 ögrencide yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) ilk olarak Hindistan'da görülen "Delta" varyantina rastlandigi bildirildi.

Gana Saglik Hizmetleri Genel Direktörü Dr. Patrick Kuma-Aboagye, yaptigi açiklamada, geçen ay Achimota Okulundan 3 ögrencinin grip sikayetiyle hastaneye sevk edildigini belirtti.

Bu sikayetin ardindan okulda 550 ögretmen ve ögrenciye Kovid-19 testi yapildigini aktaran Kuma-Aboagye, 135 çocukta Delta varyantina rastlandigini söyledi.

Kuma-Aboagye, virüse yakalanan ögrencilerin asemptomatik ya da çok hafif ila orta derecede belirti gösterdigini ifade etti.

Virüsün yayilmamasi için önlemler aldiklarini aktaran Kuma-Aboagye, "Virüse yakalananlarin çogu yatili ögrenci degil. Bu nedenle virüsün topluma yayilmamasi için ögrencilere stratejik testleri yapiyoruz." dedi.

Yaklasik 31 milyon nüfusa sahip Gana'da salginin basindan bu yana 96 bin 317 kiside virüse rastlandi, bunlardan 93 bin 948'i sagligina kavusurken virüs nedeniyle 796 kisi yasamini yitirdi.

Kaynak: AA