Çocuklar Sokak Hayvanlari Için Seferber Olmustu...Baskan Erdem O Çocuklara Sürpriz Yapti

Bursa’da bir sitede yasayan çocuklar evlerinde yaptiklari limonatalari satarak sokak hayvanlarina mama destegi sagliyor. Bu iyilik hareketinden etkilenen Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem de çocuklari ziyaret edip limonatasini içti. Çocuklara nakit para, mama ve su kabi desteginde bulunan Turgay Erdem, "Sizin Nilüfer’deki bu güzel hareketiniz Türkiye’ye örnek olsun" dedi.

Çocuklar Sokak Hayvanlari Için Seferber Olmustu...Baskan Erdem O Çocuklara Sürpriz Yapti
Bursa’nin Nilüfer ilçesi Kayapa Mahallesi’nde bir sitede yasayan çocuklar evlerinde yaptiklari limonatalari satarak sokak hayvanlarina mama destegi sagliyor. Çocuklarin bu davranisini ögrenen Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem de bu duyarli davranisa sessiz kalmayarak bir ziyaret gerçeklestirdi. Çocuklarin ve ailelerin yaptigi limonatalari içen ve bir miktar maddi destekle birlikte köpek ve kedi mamasi, su kabi hediye eden Baskan Erdem, Nilüfer’e yakisan bu davranisin tüm Türkiye’ye örnek olmasi gerektigini vurguladi.

Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem, çocuklarin yaptigi bu etkinligi daha önce duyduklarini ifade ederek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hayvan haklari ile ilgili görüsmeler basladi.

Hayvansever bu çocuklarin bu davranisi bizleri gururlandirdi. Sokak hayvanlarinin su ve mamaya duydugu bu yaz günlerinde evlerinde yaptiklari limonatalari ve annelerinin yaptigi yiyecekleri satarak sokak hayvanlarina destek oluyor. Bunlar gelecegimizi aydinlatiyor. Bizler de pandemi döneminde 9 ton mama destegi sagladik. Bundan sonraki dönemde de çalismalarimiz devam edecek. Buradan küçük bir mesaj da verelim. Yaz aylarinda tüm vatandaslarimiz evlerinin önüne ve uygun yerlere bir kap su ve yiyecek birakmalarini rica ediyoruz” dedi.

Projenin öncülügünü yapan 12 yasindaki Öykü Nil Özgeli, “Sokak hayvanlarina mama temin edebilmek için ne yapabilecegimizi düsündüm. Ilk önce limon satmayi düsündüm. Ailemize ve sitemizdeki insanlara bildirdikten sonra ilk olarak geçen hafta limonata satisi yaptik. Elde ettigimiz paralarla da sokak hayvanlarina mama almayi amaçladik. Herkesi evlerinin önüne su ve mama birakmaya davet ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA