CHP Genel Baskan Yardimcisi Agbaba'dan 'Enflasyon Farki' Elestirisi Açiklamasi

'Üretici fiyat endeksinin yüzde 40’lari astigi ülkemizde, yüzde 8,45’lik zam orani emeklilerin ve çalisanlarin cebine girmeden eriyecektir'.

CHP Genel Baskan Yardimcisi Veli Agbaba, "üretici fiyat endeksinin yüzde 40’i astigi Türkiye'de yüzde 8,45’lik zammin emeklilerin ve çalisanlarin cebine girmeden eriyecegini" ifade etti.

Agbaba, yaptigi yazili açiklamada, TÜIK'in Haziran 2021 enflasyonunun aylik yüzde 1,94, yillik yüzde 17,53 oldugunu belirterek, enflasyonun son 20 aydir çift hanelerde bulundugunu aktardi.

Bunun son iki yilin en yüksek enflasyonu oldugunu, üretici fiyat endeksi ile tüketici fiyat endeksi arasindaki farkin 25,36’ya yükseldigini kaydeden Agbaba, "Enflasyonun 20 aydir çift hanede oldugu ülkede, memur ve emekli zammi yüzde 8,45 ile tek hanede kaldi. Çalisanlar ve emekliler bu zamla yine yoksullukla, açlikla bas basa kaldi." degerlendirmesinde bulundu.

Agbaba, bu ayin ilk 5 gününde elektrige yüzde 15, dogalgaza yüzde 12 zam gelirken, memur ve emeklilerin alacagi zam oraninin ise yüzde 8,45 oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Açiklanmis olan oran çalisanlari ve emeklilerin enflasyonunu yansitmamakta, bu oran sadece iktidarin istegini yansitmaktadir. Bir kez daha TÜIK’in çarpitmalari sayesinde memur ve emekliler açlik ve yoksulluk sinirinin altinda bir zam artisina muhtaç edildi. Üretici fiyat endeksinin yüzde 40’lari astigi ülkemizde, yüzde 8,45’lik zam orani emeklilerin ve çalisanlarin cebine girmeden eriyecektir."

Kaynak: AA