Cansuyu Dernegi Kamerun'da Kadin Dogum Ve Çocuk Hastanesi Açti

Cansuyu Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi, Kamerun'da Meryem Sultan Kadin Dogum ve Çocuk Hastanesinin açilisini yapti.

Dernekten yapilan açiklamaya göre, Garoua kentinde temeli Subat 2021'de atilan Meryem Sultan Kadin Dogum ve Çocuk Hastanesi hizmete basladi. Bölge halkinin büyük bir ihtiyacini karsilayacak hastanede sadece kadin dogum ve çocuk alanlarinda degil, genel muayene alaninda da saglik hizmetleri verilecek.

Garoua'nin kurak köylerinde 10 temiz su kuyusu açilisi da yapan Cansuyu ekibi, bölgedeki temiz su ihtiyacinin giderilmesine de vesile oldu.

Kamerun'daki faaliyetlerini kurban çalismalari ile tamamlayan Cansuyu, hayirsever vatandaslar tarafindan vekaletle bagislanan adak, akika ve sükür kurbanlarini da keserek etlerini 20 binden fazla muhtaca ulastirdi. Yapilan yardimlarla mazlum ve muhtaç insanlarin ihtiyaçlari karsilandi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Cansuyu Dernegi Dis Iliskiler Koordinatörü Mesut Ceylan, dünyanin dört bir yaninda kalici eserler insa ettiklerini ifade etti.

Kamerun'da kadin dogum alaninda büyük bir ihtiyaç olduguna isaret eden Ceylan, sunlari kaydetti:

"Hayirsever bagisçilarimizin destegi ile yapilan ve açilisini gerçeklestirdigimiz Meryem Sultan Kadin Dogum ve Çocuk Hastanesiyle bölgenin saglik alanindaki büyük bir ihtiyaci karsilanmis olacak. Hastanemiz, hasta kabul odasi, laboratuvar, dogumhane, müsahede odasi, eczane, ecza deposu ve muayene odasindan olusurken, sadece kadin dogum ve çocuk alaninda degil genel muayene hizmetleri alaninda da faaliyet gösterecek. Hastane açilisimiz sonrasi Garoua bölgesinde 10 temiz su kuyusu açilisi ve 20 bin muhtaca adak, akika ve sükür kurbanlarini keserek etlerini dagitma faaliyetleri gerçeklestirdik. Insallah bölgedeki faaliyetlerimiz sürecek."

Kaynak: AA