Bakirköy'de Halk Ekmek Büfesini Yakan Sanik Hakim Karsisina Çikti

Bakirköy’de halk ekmegi büfesini yaktigi ve büfeden mont ile ekmek çaldigi iddia edilen sanik Ali Yildiz’in yargilanmasina baslandi. Sanik Yildiz ilk durusmadaki savunmasinda yangini kendisinin çikarmadigini söyledi. Durusmada dinlenen tanik ise sanigin olay yerine gitmeden benzinlikten bir sey aldigini beyan etti.

Bakirköy'de Halk Ekmek Büfesini Yakan Sanik Hakim Karsisina Çikti
Bakirköy’de halk ekmegi büfesini yaktigi ve büfeden mont ile ekmek çaldigi iddia edilen sanik Ali Yildiz’in yargilanmasina baslandi. Bakirköy 55. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk durusmada tutuklu sanik Ali Yildiz SEGBIS sistemi ile hazir edildi. Durusmaya müsteki Mithat Ali Yanbeyi ile taraf avukatlari da katildi.

"Içeriden 2 tane ekmek ve 1 tane su aldim, posete koyup çiktim”

Sanik Ali Yildiz savunmasinda olay günü 17 günlük sokaga çikma yasagi oldugunu ve bu nedenle evine polisler ceza yazmasin diye gidemedigini söyleyerek “Bakirköy Incirli metrosunun önünde bulunan banklar vardi, ben de sabah saat 05.00’a kadar yasagin bitmesini burada bekliyordum, yaklasik 3 - 4 saat burada kaldim, saat 02.30 - 03.00 siralarinda büfenin oraya ekmek kamyonu geldi ve büfeye kasalarla ekmek biraktilar. Büfenin içinde kimse yoktu. Onlar gittikten yaklasik 3 - 5 dakika sonra ben de büfenin kapisini çekerek içeriye girdim. Içeriden 2 tane ekmek ve 1 tane su aldim, posete koyup çiktim” dedi.

"Benim bu yangin ile hiç bir ilgim yoktur"

Yangini çikartanin kendisi olmadigini savunan Yildiz “Ekmek ve su aldiktan sonra oradan ayrildim. Yaklasik 6 dakika sonra yangin çikmis ama benim bu yangin ile hiç bir ilgim yoktur. Büfeyi ben yakmadim, ayrica büfenin içerisinde kirmizi bir mont vardi, onu da üzerime giyip ekmek ve su alip çiktim. Bunun disinda büfeye bir daha girmedim. Yanginin neden çiktigi ile ilgili herhangi bir bilgim yoktur. Ben yangini çikarmadim. Yangin çikmadan yaklasik 2 - 3 saat büfenin oldugu yerde gezindim. Yasagin bitmesini bekledim. Olayla alakali pismanim. Almis oldugum iki ekmek, bir su ve montun parasini ödemek istiyorum. Çikan yangin ile alakali da zarar ne ise onu da gidermek isterim. Bu olay ile alakali rezil oldum. Olaydan dolayi ailem ile aram açildi medyaya çiktim, rezil oldum” seklinde konustu.

"Saniktan sikayetçiyim”

Müsteki Mithat Ali Yanbeyi ise büfenin isletmecisi oldugunu söyleyerek, “Büfenin kapisinda iki tane kilit vardir. Bu nedenle sanigin çekerek açmasi mümkün degildir. Olaydan önce saat 19.00 - 19.30 gibi büfeyi kilitleyip kapatmistim. Büfenin anahtarlari iki tane tedarikçimizde bulunur, bu tedarikçiler biri IHE’nin kendi ekmek dagitim personelidir. Bu tedarikçiler saat 01.00 - 02.0 siralarinda büfeye gelip anahtarlari ile açip büfe içerisinde kasa ve posetli ekmek birakirlar, daha sonra da kapiyi kilitleyip oradan ayrilirlar. Olay günü saat 03.00 siralarinda orada bulunan esnaf beni arayarak büfemin yandigini söylediler. Yaklasik yarim saat içerisinde oraya gittim polisler ve itfaiye oradaydilar. Sanigi tanimiyorum. Yapmis oldugum tespitlerde büfe içerisinde bulunan yaklasik 50 - 60 TL tutarinda bozuk paramin olmadigini, ayrica montumun olmadigini tespit ettim. Montumun degeri de 50 - 60 TL civarlarinda idi. Büfeden sadece ekmek ve su satariz. Yanginda büfe içerisinde bulunan yazar kasalar, iki tane buzdolabi, koltuklar, masalar yanmisti. Sigorta sirketi sadece yanan büfenin zararini karsiladi. Yaklasik 15- 20 bin TL tutarinda zararimiz vardir. Zararimizin giderilmesini istiyoruz. Saniktan sikayetçiyim” dedi.

Tanik "Olay yerine gitmeden benzinlikten bir sey aldi"

Durusmada dinlenen taksi soförü Nevzat Türkaslan ise sanigin olay yerine gitmeden önce benzinlige gittigini ve bir sey aldigini söyledi.

Türkaslan “Daha sonra kösede inecegini söyledi.

Kendisini kösede indirdim. Aracima müsteri olarak binen kisinin su an ekranda görünen kisi oldugundan eminim” seklinde beyanda bulundu.

Ara kararini açiklayan mahkeme sanigin tutukluluk halinin devamina karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, 7 Mayis tarihinde gerçeklesen olay anlatilmisti. Iddianamede Ali Yildiz’in gece yarisindan sonra ekmek büfesinin oldugu yere geldigi ve saat 02.44’te de büfeye girdigi aktarilmisti. Yildiz’in yaklasik 20 dakika boyunca büfenin etrafindan dolastiginin anlatildigi iddianamede, son olarak elinde poset ve üzerinde montla göründügü ve 3 dakika sonra da yanginin çiktigina ait kamera görüntülerinin oldugu belirtilmisti. Yildiz ifadesinde olay aninda aciktigi için büfeye girdigini, ekmek, su ve çok üsüdügü için büfede bulunan montu aldigini söyleyerek yangin suçlamasini kabul etmemisti. Yildiz’in ‘yangin çikartarak genel güvenligin kasten tehlikeye sokulmasi’ suçundan 6 aydan 3 yila kadar, ‘gece vakti hirsizlik’ suçundan 7 yil 6 aydan yildan 15 yila kadar, ‘yakarak mala zarar verme’ suçundan 2 yildan 8 yila kadar, ‘konut dokunulmazliginin ihlali’ suçundan 1 yildan 3 yila kadar olmak üzere toplamda 11 yildan 29 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edilmisti.
Kaynak: İHA