Bagimsiz Istanbul Milletvekili Özdag'dan HDP'ye 'Basbaglar Katliami' Tepkisi

Bagimsiz Istanbul Milletvekili Ümit Özdag, 5 Temmuz 1993'te terör örgütü PKK tarafindan 33 sivil vatandasin katledildigi Basbaglar Katliami'ni animsatarak, "Bugün HDP ile siyasette açik kapali is birligi yapan herkes bilmelidir ki; HDP bu katliamin ve bunun gibi yüzlerce katliamin arkasindaki siyasi figürdür." dedi.

Özdag, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Afyonkarahisar Kent Konseyi'nin, Atatürk'ün Kocatepe'de Büyük Taarruz öncesinde çekildigi fotografini Afyonkarahisar Kent ambleminden çikardigini belirtti.

Afyonkarahisar Kent Konseyi Baskani Semseddin Yasan'a seslenen Özdag, "Muzaffer Türk Ordusu'nun Baskomutani Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, aziz sehitlerimiz ve gazilerimizin kanina, Türk milletinin büyük zaferine, Afyon tarihinin en büyük hadisesine karsi böyle bir saygisizlik yapma cesaretini nereden aliyorsun?" diye sordu.

Gelen tepkiler üzerine geri adim atilarak logonun tekrar degistirildigini anlatan Özdag, "Yasanan bu olay, devlet krizinin hangi boyuta çiktigini gösteriyor." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan miralay rütbesi verilen Mehmet Nazim Bey'in isminin, sehit oldugu yere, Çögürler Tren Istasyonu'na verilmesi talebinin, "ismin çok uzun oldugu" gerekçesiyle reddedildigini aktaran Özdag, "Devlet Demir Yollari yetkililerine soruyorum; Bu çok uzun oldugunu söylediginiz isimde, hosunuza gitmeyen sehit olusu mu, cephelerde kazanilmis yarbayliga kadar rütbe ve sehit olarak kazanilan miralaylik rütbesi mi, yoksa sehidimizin adi mi?" ifadelerini kullandi.

Ümit Özdag, Kanal Istanbul için, "Kanal Istanbul, bir yandan Türk ekonomisinin tabutuna çakilacak son çivi, öte yandan Istanbul depreminde hayatini kaybedecek on binlerin mezaridir." ifadelerini kullandi. Özdag, kentsel dönüsüme harcanmasi gereken paranin Kanal Istanbul'a harcanacagini iddia etti.

Terör örgütü PKK tarafindan 5 Temmuz 1993'te 33 sivil vatandasin katledildigi Basbaglar Katliami'nin yil dönümü oldugunu animsatan Özdag, "Bugün HDP ile siyasette açik kapali is birligi yapan herkes bilmelidir ki; HDP bu katliamin ve bunun gibi yüzlerce katliamin arkasindaki siyasi figürdür." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA