Aylardir Faaliyet Göstermeyen Kapali Yüzme Havuzlari Açildi

Pandemi tedbirleri sebebi ile aylardir faaliyetlerine ara veren kapali yüzme havuzlari, yayinlanan son genelgeye göre açildi.

Aylardir Faaliyet Göstermeyen Kapali Yüzme Havuzlari Açildi
Yaklasik bir senedir faaliyet gösteremeyen kapali yüzme havuzlari, 1 Temmuz itibariyle müsterilerine kapilarini açti. Açik yüzme havuzlari ise 1 Haziran’daki genelgeyle faaliyete geçmisti. Yeni genelgeyle vatandaslar artik kapali yüzme havuzlarina da gidebilecek. Tüm Türkiye’de oldugu gibi Eskisehir’de de açilan kapali yüzme havuzlarina ilgi yogun.

“1 Temmuz itibariyle havuzumuzun faaliyetlerini açtik”

Eskisehir’de içerisinde kapali yüzme havuzu bulunan isletmede müdür olarak görev yapan Erdem Belyurt, kapali yüzme havuzunu Içisleri Bakanliginin yayinladigi kurallara uyarak açtiklarini belirtti.

Açilmadan dolayi müsterilerden çok güzel tepkiler aldiklarini söyleyen Belyurt, “Yüzme havuzuyla beraber Selus Per Aqua (SPA) alanlari da kapatildi zaten. Bazi tedbirleri aldik fakat spor salonlarini açip yüzme havuzlari kapali kalmisti. Bununla alakali üyelerimizden ve tabi ki kullanim yapan kisilerden çok tepki aldik. Bununla alakali içisleri bakanliginin aldigi kurallar ve gereksinimlerden dolayi kapali tuttuk. 1 Temmuz itibariyle havuzumuzun faaliyetlerini açtik. Tüm tedbirlerimizi aldik. Içisleri Bakanliginin yayinladigi kurallara her seyiyle uyduk. Üyelerimiz 1 Temmuz itibariyle havuzumuzu kullanmaya basladilar. Üyeler için SPA ve havuzlarin açilmasi yaz sicaklarinda tabi ki de iyi oldu. Çünkü masaj isteyen, SPA isteyen ve ayni zamanda yüzmek isteyen bir sürü üyemiz var. Bu üyeler için aldigimiz dönüsler çok güzel” diye konustu.



“Suyun sertlik dereceleri, pH derecesi ve klor seviyesi çok önemli”

Kapali yüzme havuzunun tüm bakimlarini yaptiklarini söyleyen Erdem Belyurt, suyun kaliteli olmasina özen gösterilmesi gerektigini söyledi.

Her gün havuzun dip vakum temizligi yapilmasi gerektigini aktaran Erdem Belyurt konusmasina su sözlerle devam etti:

“Havuzun bütün tedariklerini tamamladik. Dip vakum temizlikleri ve kimyasallari tamamlandi. Tamamen Içisleri Bakanliginin istedigi sartlar dogrultusunda, kisi sayilari belirlenerek havuzun kullanim kurallarina göre açtik. Üyelerimiz bu kullanimlari yaparken havuzun kalitesi çok önemli. Çünkü havuza girerken bir havuzda olmasi gereken bazi önemli noktalar var. Suyun sertlik dereceleri, pH derecesi ve klor seviyesi çok önemli. Insanlar yüzme havuzlarini kullanirken bunun önemini dikkat etmeleri gerekiyor. Çok hassasiz ve her 6 saatte bir klor seviyelerini ölçüyoruz. Ayni zamanda da her gün dip vakum temizligi yapiliyor. Üye ve sporseverlerin havuzlari kullanirken temizligine dikkat etmeleri gerekiyor.”
Kaynak: İHA