Aydin'da Haziran Ayinda 655 Trafik Kazasi Meydana Geldi

Aydin’da Haziran ayi içerisinde 270’i maddi hasarli, 384’ü yaralamali ve 1’i de ölümlü olmak üzere toplam 655 trafik kazasi meydana geldi.

Aydin'da Haziran Ayinda 655 Trafik Kazasi Meydana Geldi


Trafik güvenliginin arttirilmasi ve korunmasi için Aydin Valiligi’nin gözetim ve denetiminde Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligina bagli trafik ekipleri tarafindan denetimler sürüyor. Denetimler kapsaminda 2021 yili Haziran ayi içerisinde toplam 166 bin 400 araç kontrol edilerek, bunlardan kusurlu bulunan 18 bin 480 araca 9 milyon 391 bin 763 TL para cezasi uygulandi. Öte yandan kusurlarindan dolayi 173 sürücü ve 943 araç trafikten men edilip, 395 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Bir kisi hayatini kaybetti

Alinan tüm bu etkin önlemlere ragmen, trafik kurallarina uyulmamasi nedeniyle 2021 Haziran ayi içerisinde Aydin sinirlarinda toplam 270’i maddi hasarli, 384’ü yaralamali ve 1’i de ölümlü olmak üzere toplam 655 trafik kazasi meydana geldi. Bu kazalarda toplam 528 kisi yaralanarak, 1 kisi de hayatini kaybetti.

Konu ile ilgili Aydin Valiligi’nden yapilan açiklamada, "Valiligimizce, ilimizde trafik güvenligi ve vatandaslarimizin can ve mal emniyetinin daha etkin saglanmasina yönelik olarak alinan tüm tedbirler arttirilarak ayni kararlilikla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarina uyan, trafik düzeninin saglanmasina ilgi ve destekleriyle katki saglayan degerli vatandaslarimiza tesekkür ediyoruz. Trafik kazalarinin azalmasi için sürücü ve vatandaslarimizin da, daha duyarli olmalari, özellikle hatali serit degistirmemeleri, alkollü araç kullanmamalari, kural ihlali yapanlarin ise 112 nolu Acil Çagri Merkezi telefonuna ihbar edilmeleri hususlarinda vatandaslarimizin bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardir" denildi.
Kaynak: İHA