AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Kesir, Van'da Il Kadin Kollari Teskilati Toplantisi'na Katildi Açiklamasi

'Kadina yönelik siddetle mücadelede samimiyseniz, PKK'nin daga zorla götürdügü kiz çocuklarinin hakkiyla ilgili bir cümle edersiniz'.

AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Kesir, Van'da Il Kadin Kollari Teskilati Toplantisi'na Katildi Açiklamasi
AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Ayse Kesir, kadina yönelik siddeti önleme konusunda son derece kararli olduklarini belirtti.

Çesitli ziyaretler kapsaminda Van'a gelen Kesir, Edremit ilçesindeki Hizmet Içi Egitim Enstitüsü'nde düzenlenen Il Kadin Kollari Teskilati Toplantisi'na katildi.

Kesir, burada yaptigi konusmada, 2002'de iktidara geldiklerinde, kadina yönelik siddetle mücadeleyi, ilk seçenek olarak belirlediklerini söyledi.

Kadina yönelik siddetle mücadelede son derece kararli uygulamalari hayata geçirdiklerini vurgulayan Kesir, sunlari kaydetti:

"Daha Istanbul Sözlesmesi yokken 2005'te Türk Ceza Kanunu'nu yeniledik. Töre, namus saikiyle islenen cinayetleri agirlastirilmis suç kapsamina aldik. Töre, namus saikiyle islenen cinayetler bugün yok denecek kadar azaldi. Bu konuda son derece kararliyiz ve bununla mücadele edecegiz. Birileri çikmis, AK Parti'yi bu konuda elestirmeye kalkiyor. Ya mübarek, siz kadina yönelik siddetle mücadelede samimiyseniz, PKK'nin daga zorla götürdügü kiz çocuklarinin hakkiyla ilgili bir cümle edersiniz. Duydunuz mu bugüne kadar? Duyamazsiniz. Görmezler, sagir ve dilsiz olurlar bu konuda. Ama gelirler, baska bir yerde baska bir vakayi AK Parti'ye fatura etmeye kalkarlar."

Ayse Kesir, insanoglunun var oldugu sürece yeni ihtiyaçlarin ortaya çikacagini dile getirerek, "EBA diye bir ihtiyaç var miydi? Pandemi oldu. Internete girmek bir ihtiyaç oldu. Yeni ihtiyaçlar ortaya çikti. Biz halen iddialiyiz. Ihtiyaçlara, sorunlara karsi çözümleri biz üretiriz. Bizim bir iddiamiz var. Asla vazgeçmeyecegiz." dedi.

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, AK Parti Il Baskani Kayhan Türkmenoglu ve Il Kadin Kollari Baskani Havva Duran'in da konusma yaptigi programa, Diyarbakir Milletvekili Oya Eronat, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Edremit Belediye Baskani Ismail Say, Genel Merkez Kadin Kollari MYK ve MKYK üyeleri ile partililer katildi.

Kaynak: AA