Afganistan'da Taliban Saldirisinda 11 Asker Hayatini Kaybetti

Taliban militanlarinin, Afganistan'in batisindaki Herat vilayetinin Çest ilçesinde düzenledigi silahli saldirida 11 asker hayatini kaybetti.

Çest Ilçesi Kaymakami Rahmuddin Serverzey, gazetecilere yaptigi açiklamada, militanlarin, ilçenin Tegab Gaze bölgesindeki askeri karakola silahli saldiri düzenledigini söyledi.

Saldirida 11 Afgan askerinin yasamini yitirdigini, 5 askerin yaralandigini ifade eden Serverzey, saldirinin ardindan çikan çatismada 10 militanin öldürüldügünü, 5 militanin da yaralandigini belirtti.

Herat Il Sura Vekili Vekil Ahmet Keruhi ise saldirida 16 askerin öldügünü öne sürdü.

Taliban'dan henüz konuyla ilgili bir açiklama yapilmadi.

- Ülkede siddet olaylari sürüyor

Afganistan'da baris süreci belirsizligini korurken, güvenlik güçleri ile Taliban arasindaki siddetli çatismalar sürüyor.

Taliban, haziran ayinin son haftasinda baslattigi saldirilarda Özbekistan ve Tacikistan sinirindaki ilçelerin tamamina yakinini ele geçirdi. Özbekistan'a açilan en önemli ticaret güzergahi olan Hayratan Sinir Kapisi'ni da iki yönden kusatan Taliban, güneybatidaysa Gazni vilayetine yogunlasti.

Taliban, Badahsan, Tahar, Gazni ve Vardak vilayetlerinde siddetli saldirilarla baskisini artirdi.

Afganistan Içisleri Bakanligina göre son 2 haftada 14 ilçe Taliban'dan geri alinirken hiçbir ilçe su an kalici bir sekilde tamamen örgütün kontrolünde bulunmuyor. Taliban ise bu rakamin 153 oldugunu iddia ediyor.

AA muhabirinin yerel yetkililerden derledigi bilgilere göre, Taliban 407 ilçenin 150'den fazlasini, merkezleri dahil olmak üzere ele geçirmis durumda. Taliban ise kontrolündeki ilçe merkezi sayisinin 200'ü geçtigini savunuyor.

Taliban, henüz vilayet merkezlerini hedef alan saldiri yapmadi.

Kaynak: AA