YTB'den Yurt Disinda Yasayan Çocuklara Türkçe Ögreten Kurumlara Destek

Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligi (YTB), yurt disinda yasayan çocuk ve genç yastaki Türk vatandaslarinin Türkçe ve Türk kültürünü ögrenmeleri için çalismalar yürüten kurumlarin desteklendigi "Türkçe Saati Proje Destek Programi" ve "Okul Öncesi Çift Dilli Egitimi Destek Programi" 2021 basvurularinin açildigi bildirdi.

YTB'den yapilan yazili açiklamada, yurt disinda yasayan çocuk ve genç yastaki Türk vatandaslarinin, ana dilleri olan Türkçe'de ve bulunduklari ülke dilinde yetkinlik kazanarak, Türk kültürünün degerlerini ve geleneklerini dogru bir sekilde ögrenmeleri için her yil destek programlari ilan edildigi, bu kapsamda yurt disindaki Türk sivil toplum kuruluslarinin kendi imkanlariyla yillardir sürdürdükleri Türkçe egitim çalismalarinin, "Türkçe Saati Proje Destek Programi" ve "Okul Öncesi Çift Dilli Egitimi Destek Programi" ile tesvik edildigi kaydedildi.

Açiklamada, Türkçe ve Türk kültürü alaninda çalismalar yürüten kar amaci gütmeyen, sivil toplum kuruluslari, egitim kurumlari ve sirketlerin yararlanabildigi bu destek programlarinin 2021 basvurularinin açildigi aktarildi.

- "Türkçe Saati Proje Destek Programi"

YTB tarafindan ilan edilen Türkçe Saati Proje Destek Programi kapsaminda yurt disinda yasayan çocuklarin Türkçe'ye duyduklari heyecani canli tutmak ve velilerin Türkçe ögrenimi hakkindaki bilinç seviyesini yükseltmek hedeflenirken, program kapsaminda sivil toplum kuruluslarinin yürüttükleri Türkçe faaliyetlerinin kapasitelerinin artirilmasi amaçlaniyor.

- "Okul Öncesi Çift Dilli Egitimi Destek Programi"

YTB, yurt disindaki Türk toplumu içerisinde yasayan minik vatandaslarin erken çocukluk döneminde çift dilli egitim sürecini saglikli bir sekilde geçirmeleri için de her yil "Okul Öncesi Çift Dilli Egitimi Destek Programi"ni ilan ederken, destek programi yurt disinda yasayan 6 yas altindaki çocuklarin hem Türkçe'yi hem de bulunduklari ülke dilini dogru bir sekilde ögrenmelerini, ayni zamanda okul öncesi çift dilli egitim kurumlarinin da yayginlasmasini tesvik ediyor.

Her iki proje destek programina basvurular, ABD, Almanya, Avusturya, Belçika, Birlesik Krallik, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Isveç, Isviçre, Italya, Kanada, Norveç, Hollanda ve Avustralya'dan yapilabilirken, proje basvurularinin ilan edilen proje rehberlerindeki kriterlere uygun sekilde hazirlanmasi gerekiyor.

"Okul Öncesi Çift Dilli Egitimi Destek Programi" ve "Türkçe Saati Proje Destek Programi" kapsaminda desteklenecek projelerin içerigine iliskin kriterlerin yer aldigi basvuru rehberleri ise "www.ytb.gov.tr" adresinde ilgili basliklarin altinda yer aliyor.

Son basvuru tarihi 1 Eylül olarak belirlenen destek programlarina iliskin degerlendirmelerin ise 1 Ekim'e kadar tamamlanarak basvuru sahiplerinin bilgilendirilmesi planlaniyor.???????

Kaynak: AA