Trabzon'da Kurban Satis Ve Kesim Alanlarinda Hazirliklar Tamamlandi

Trabzon'da kurban satis ve kesim alanlarindaki hazirliklar tamamlandi.

Ortahisar Belediyesinden yapilan yazili açiklamada, Kurban Bayrami öncesinde belirlenen kurban satis ve kesim alanlarinda çalismalarin sona erdigi belirtildi.

Açiklamada degerlendirmelerine yer verilen Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, salgindan dolayi bu sene 22 kesim yeri ile Akoluk Mahallesi'nde hem satis hem de kesim islemlerinin birlikte yapilabilecegi büyük bir alan belirlediklerini ve bu alanlarda gerekli çalismalarin bitirildigini ifade etti.

Vatandaslarin kurban ibadetini en güzel sartlarda yerine getirmesi için bütün tedbirleri aldiklarini vurgulayan Genç, sunlari kaydetti:

"Hem kurban satis hem de kesim yerlerini vatandaslarimizin ve hayvan sahiplerinin her türlü ihtiyacini karsilayacak sekilde dizayn ediyoruz. Özellikle 2 yildir devam eden salgin nedeniyle hijyenik sartlara riayet edilmesi için her türlü denetimlerimizi yapacagiz. Sehir hastanesi insaatinin baslamasindan dolayi ilimizdeki en büyük kurban satis ve kesim yeri konumunda olan Akyazi'daki merkezimizi, bu sene Akoluk Mahallesi'nde Erzurum Yolu üzerinde Trabzon Büyüksehir Belediyemizin santiye alaninin hemen yanina tasidik. Burada çalismalarimizi tamamladik. "

Genç hem hayvan saticilari hem de alicilar için her seyi düsündüklerini belirterek, "Mescitten lokantaya, çay ocagi ve tuvaletlere kadar bütün ünitelerimiz hazir halde. Bu alanlarin Ortahisar'imizin ihtiyaçlarina cevap verecegini düsünüyorum. Salginin bizi zorladigi sartlari düsünerek kimsenin kuyrukta beklemeden kurbanlarini kestirmeleri için azami gayreti gösteriyoruz." ifadesini kullandi.

Kaynak: AA