Tarim Ve Orman Bakan Yardimcisi Metin'den Orman Yanginlariyla Mücadele Açiklamasi Açiklamasi

'Tabi ki arzumuz yangin çikmamasi. Ancak çiktigi zaman da buna müdahale edecek gücümüz var. Orman personelimiz 7/24 teyakkuzda bekliyor' 'Bugün Türkiye'nin dört bir yaninda 1000'e yakin merkezde ormanlarimizi izliyoruz. Termal kamera, IHA, drone ile birlikte her türlü teknik aleti kullaniyoruz'

Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin, orman yanginlarina karsi orman personelinin 7/24 teyakkuzda bekledigini belirtti.

Metin, bazi temaslarda bulunmak için geldigi Bolu'da, orman yanginlariyla mücadele konusunda gazetecilere açiklamada bulundu.

Ormanlarin, insanligin oksijen deposu olduguna isaret eden Metin, "Ama ne yazik ki hem kuraklik hem de insan hatalarindan kaynakli sebeplerden özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde yanginlar çikiyor." diye konustu.

Metin, yanginlarla mücadele konusunda Türkiye'nin çok iyi durumda oldugunu vurgulayarak, "Bunu dünyada çikan yangin istatistiklerine, bu yanginlara olan müdahalelere ve sonuçta o müdahalelerden sonra yanan alanlara göre ifade ediyoruz. Bugün Türkiye'de geçmis 10 yillara göre 3 kat daha fazla yangin çikmasina ragmen, geçmisteki yanginlardakinden daha az hasar gören ormanimiz var." ifadelerini kullandi.

- "Dünyada yangina en hizli müdahale rekoru Türkiye'de"

Bakanligin ve bagli genel müdürlüklerin yangina müdahale çalismalarina deginen Metin, sunlari kaydetti:

"Su anda dünyada yangina en hizli müdahale rekoru Türkiye'de, 12 dakika. Bu süreyi de asagiya çekmeye çalisiyoruz. Bugün Türkiye'nin dört bir yaninda 1000'e yakin merkezde ormanlarimizi izliyoruz. Termal kamera, IHA, drone ile birlikte her türlü teknik aleti kullaniyoruz. Arti müdahalede de helikopterden uçaga kadar her türlü etkin araci kullaniyoruz. Tabi ki arzumuz yangin çikmamasi. Ancak çiktigi zaman da buna müdahale edecek gücümüz var. Orman personelimiz 7/24 teyakkuzda bekliyor."

Metin, mevsim itibariyla orman yanginlarinin en çok görüldügü dönemde bulunuldugunu dile getirerek, buna yönelik her türlü tedbiri aldiklarini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA