Salda Gölü'ne Normallesmenin Ilk Hafta Sonunda Ziyaretçi Akini

Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Burdur’un Yesilova ilçesindeki Salda Gölü, kisitlamalarin kaldirilmasinin ardindan normallesmenin ilk hafta sonunda ziyaretçi akinina ugradi. Plajlarda günesli havanin tadini çikaran ziyaretçiler, yöresel ürün stantlarindan da alisveris yapti.

Salda Gölü'ne Normallesmenin Ilk Hafta Sonunda Ziyaretçi Akini
Beyaz kumu ve turkuaz mavisi rengiyle ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak bilinen Salda Gölü, son yillarin en cazip mekanlari arasinda yer aliyor. Amerikan Ulusal Havacilik ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Mars’taki Jezero krateriyle benzer özellikler gösterdigini açiklamasinin ardindan Salda Gölü’ne olan ilgi de her geçen gün artiyor. Pandemi nedeniyle uygulanan kisitlamalarin 1 Temmuz itibariyla sona ermesinin ardindan ilk hafta sonunda Salda Gölü’ne ziyaretçi akini yasandi. Salda Gölü’nü sabah saatlerinden itibaren çok sayida tur araci ziyaret etti. ‘Maldivler’ olarak bilinen plajda bölgeye özgü ürünlerden alan ziyaretçiler, ‘Salda’ yazisinin bulundugu alanda bolca fotograf çektirdi. Koruma alaninda bulunan bu bölgede göle giremeyen ziyaretçiler, belirlenen alanlarda yürüyüs yapti. Salda Gölü’nde halk plajinda ise suya girilmesine izin veriliyor. Bu kapsamda ‘Maldivler’ olarak bilenen plajda göle giremeyen ziyaretçiler, halk plajinda suya girerek günesli havanin tadini çikardi.

“Herkesin gelip görmesi gereken yerlerden biri”

Özlem Ilgen, Izmir’den tur kafilesi ile Salda’ya geldigini belirterek, manzarayi çok begendigini söyledi.

Ilgen, “Burasi çok güzel, tam bir doga harikasi. Ülkemizde gezilip görülmesi gereken çok güzel yerler var. Tur olarak geldik, çok memnun kaldik. Herkesin gelip görmesi gereken yerlerden biri” dedi.



“Ögrencilerimiz de gelip burayi görsün”

Figen Fert de Izmir’den geldigini belirterek, turda yer alanlarin çogunlukla ögretmen ve veli oldugunu ifade etti.

Salda’yi çok merak ettiklerini kaydeden Fert, “Korunmasi gereken bir yer. Gelecek nesillere birakilmasi gerekiyor. Ögrencilerimiz de gelip burayi görsün. Doga harikasi bir yer oldugunu görünce inandim. Umarim gelecek Türkiye’sine güzel bir yeri koruyarak teslim ederiz” diye konustu.



“Geldik, bayildik, çocuklar çok sevdi”

Halk plajini ailesiyle birlikte ziyaret eden Aytaç Tavli, Marmaris’ten geldiklerini ve ilk kez Salda Gölü’nü gördüklerini söyledi.

Tavli, “Esim gelmeyi çok istiyordu. Bu sene nasip oldu. Geldik, bayildik, çocuklar çok sevdi. Yavas yavas da Pamukkale’ye dogru gidecegiz” dedi.

Abdullah Sisik ise Salda Gölü’nü çok begendigini söyledi.

Sisik, “Amasya’dan geliyoruz. Ilk kez geliyorum. Diger tarafta göle girmek istedik izin verilmedi. Buradan Pamukkale’ye gidecegiz. Gelmisken burayi da görelim dedik, güzel yer” dedi.



“Bu kadar güzel olacagini tahmin etmiyorduk”

Plajda ailesiyle vakit geçiren Metin Öncül, Ankara’dan geldigini belirterek, “Harika bir yer, görmeyi çok istedik. Bu kadar olacagini tahmin etmiyorduk. Allah’in vergisi, insanlara bahsettigi bir tabiat. Normallesmeyle insanlar rahatladi, hastaligin psikolojisini atlatti. Hayatimizdan memnunuz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA