Ridvan Mertöz Ortaokulu Temel Atma Töreni Yapildi

Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan yer tahsisi yapilarak Milli Egitim Bakanligi ile yapilan protokol çerçevesinde Malatyali Is Insani Ridvan Mertöz tarafindan Mehmet Buyruk Caddesinde yapimi gerçeklestirilecek olan 24 derslikli Ridvan Mertöz Ortaokulu’nun temel atma töreni gerçeklestirildi.

Ridvan Mertöz Ortaokulu Temel Atma Töreni Yapildi
Geçtigimiz aylarda Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Malatya Valisi Aydin Barus, Milli Egitim Müdürü Battal Kanbay ve Malatyali Is Insani Ridvan Mertöz tarafindan 24 derslikli Ridvan Mertöz Ortaokulu’nun yapimi için imzalanan protokol sonrasinda yapilacak olan okul insaatinin temeli protokol üyeleri ve vatandaslarin yogun katilimin gerçeklestigi programda atildi.

is insani Mertöz, “ Okulumuzun yapimi için yaklasik 1,5- 2 senelik bir çalismamiz oldu. Bir telekonferans sayesinde Malatya Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan’in bir istegi söz konusu oldu. Baskanimiz bir okul yapma projelerinin oldugunu ve okulu yapmamizi istediklerini bize ilettiler. Bu isler öyle çabuk ve kolay olmuyor. Öncelikle gönül vermek gerekiyor ki bu isler gönül isi. Baskanimiz gönül vermis ve baskanimiz Malatya sevdalisi. Bu ise nasil canla basla ve içten sarildiysa bizde belki aylarca sürecek bu isi özellikle Valimiz, Milli Egitimimiz ve Belediye Baskanimizin sayesinde kisa bir sürede gerçeklesti. Hizli çalismadan ve yapilan hizmetlerden dolayi ben Selahattin Baskanimiza tesekkür etmek istiyorum” dedi.

Temel atma töreninde Battalgazi bölgesine yapilan yatirim için Malatyali Is Insani Ridvan Mertöz’e ve Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a tesekkür eden Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, “ Belediye baskanlarinin sorumluluklari çok büyük, yükleri de ayni oranda agirdir. Bu sorumlulugu yerine getirme noktasinda basta Büyüksehir Belediye Baskanimiz olmak üzere tüm ilçe belediye baskanlarimiz gece gündüz demeden milletimize hizmet etme noktasinda ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bizler sorumluluklarimizi yerine getirme noktasinda Milletvekillerimiz, Valimiz, Büyüksehir Belediye Baskanimiz ve STK’larimizla hep birlikte Malatya’mizi egitim alaninda, saglik alaninda, spor alaninda her anlamda gelecege hazirlamak için gayret ve çaba içerisindeyiz. Insallah bundan sonraki süreçlerde de is insanlarimizla birlikte Malatya’mizi gelecege hazirlama noktasinda çalismalarimiza devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“En güzel yatirim insana yapilan yatirimdir”

Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan da konusmasinda, en güzel yatirimin insana yapilan yatirim oldugunu belirterek,” Temel atma törenimizin egitim camiamiza, Malatya’miza ve Ridvan Mertöz’e hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum. En önemli yatirim insana yapilan yatirimdir. Sehir meydani projemiz gündeme gelince 24 derslikli Ridvan Mertöz Ortaokulumuzun bulundugu alanin kamulastirmasi Büyüksehir Belediyemiz tarafindan yapilarak Ridvan Mertöz’e okul yapimi için ihdas ettik. Özellikle Malatya’mizin bir meydani yoktu. Tören yapildigi zaman tek caddesi olan ve sekiz yolun baglantisi olan yerimiz kapaniyordu. Bu durum Malatya için iç açici bir durum degildi. Milli Egitim Bakanimizla ve Valimizle yapmis oldugumuz toplantida bunlarla ilgili bir çalisma baslattik. Özellikle okulumuzun yapilacagi alanda bir okula ihtiyaç oldugunu ve okul yapilmasi için arsa temini yapilmasini istediler. Bizde Ridvan Mertöz ile MIAD Baskanimiz Yunus Akdas’in organize ettigi ve Malatyali hemserimiz Vahap Munyar’in moderatörlügünü yaptigi telekonferans toplantisinda tanistik ve kendilerine durumu izah ettik ve protokol süreciyle birlikte bugünkü asamaya geldik. Ridvan Mertöz, dogmus oldugu ve içinde yasadigi toplum ve topraklara karsi yasamis oldugu görevini yapma anlaminda en güzel yatirim olan insana yapilan yatirimin neticesinde okul yapmasi bizi memnun etmistir. Ben bu vesileyle bütün Malatyali is insanlarimiza tesekkür ediyorum. Gönlü tas olanin sehri tas, gönlü ask olanin sehri gülistan olur. Bizim gönlümüz askla dolu. Bu sehri gülistan yapmaya kararliyiz. Memleketimizin her karis topragi, her insani bizim için kiymetlidir anlamlidir. Yunus’un dedigi gibi ‘Biz gelmedik kavga için, bizim isimiz sevgi isi. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldik. Gelin tanis olalim, isi kolay kilalim. Sevelim, sevilelim dünya kimseye kalmaz.’ Dolayisiyla bizler sehrimizi mazisine layik istikbale hazirlama noktasinda Sayin Cumhurbaskanimizla, hükümetimizle, valimizle, milletvekillerimizle, bütün siyasi partilerimizle, STK’larimizla ve hemserilerimizle birlikte çalisiyoruz ve çalisacagiz. Ben 24 derslikli okulumuzu Malatya’miza kazandiracak olan Ridvan Mertöz ve ailesine tesekkür ediyorum. Malatya’miza hayirli ugurlu olmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.



24 derslikli okulun yapimi için Ridvan Mertöz’e ve egitime verdigi destek ve katkilarindan dolayi Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a tesekkür eden AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenci, “ Ridvan Mertöz’ü tebrik ediyorum. Kendisiyle Bakanlik dönemimizde tanistim ve o dönemden itibaren dostlugumuz hep artarak devam etti. Ridvan Mertöz gerçekten hiç zarar etmeyecegi bir yatirim yapti. Belki diger yatirimlari riskliydi ama okul yatiriminin riski yok. Yapilacak olan okulumuzda egitim ve ögretim devam ettigi sürece de Ridvan Mertöz ve ailesi hep hayirlarla anilacak. Malatya’miza bu dönem içerisinde 71’e yakin yeni okul kazandiriyoruz. Bu okullarimizin yaklasik 15 tanesi hayirsever is insanlarimizin katkisiyla yapiliyor. Malatya okullasma anlaminda Türkiye’nin gözde sehirlerinden birisi. Bunun için MIAD Baskanimiza ve arkadaslarimiza tesekkür ediyoruz. Sayin Valimize, Milli Egitim Müdürümüze tesekkür ediyoruz. Özel tesekkürü de Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan’a etmek istiyorum. Baskanimizin egitime verdigi önem ve katki çok büyük. Bazi belediyeler okullara ve okul alanlarina yer ayirmakta zorlanirken Büyüksehir Belediye Baskanimiz Selahattin Gürkan, belediyenin bütçesinden kamulastirma yaparak belediyenin bütün imkânlarini seferber ediyor. Bu konudaki hassasiyetlerinden dolayi tesekkür ediyorum. Yapilacak okulumuzun bir önemi daha var. Sehrimize yeni bir meydan kazandiriyoruz. Malatya’nin sikisikligini giderecek, tören alani ve yeni çehresiyle Malatya’yi farklilastiracak” seklinde konustu.



“Malatyali nereye giderse gitsin gönlü ve kalbi Malatya’da”

Malatya Valisi Aydin Barus ise, “ Insanin hayatini anlamli ve degerli kilan kendisi için yaptiklari degildir. Bizi esas mutlu eden seyler baskalarinin hayatinda gizlidir. Bu tabii ki aileden baslar. Ailemize karsi olan sorumluluklarimiz var. Tabi insanoglu dogal olarak ayni kan bagindan gelen kisilerin refahi için iyi yasamasi için her türlü fedakârligi yapar. Bence bizi baskalarinin gözünde degerli kilan esas sey toplum için millet için ve bulundugumuz sehirde yasayan insanlar için yaptiklarimiz. Iste bu hayati anlamli ve degerli kilan bu ugrasin en güzel numunelerinden birini bugün görüyoruz. Ridvan Mertöz beyefendi bunu bizlere gösteriyor. Biz Malatyali kardeslerimizi dinledigimizde sehrimizden çok önemli insanlar göç etti gitti. Istanbul’a gittiler baska sehirlere gittiler diyorlar ama o insanlarin gönlü Malatya’da bundan emin olun ve bunun ispatini görüyoruz. Su anda sadece hayirseverlerimizin yaptigi 15 okulumuz var ve bunlar Malatya’nin nesillerini armagan olarak buradan giden insanlar tarafindan veriliyor.

Malatyali Türkiye’nin neresine giderse gitsin, dünyanin neresine giderse gitsin gönlü kalbi Malatya’da ve bu kalbi zengin insanlarin hem egitimimize hem sagligimiza hem diger insanlarimizin ihtiyaci olan konularda vermis oldugu destekler bizleri de gururlandiriyor, mutlu ediyor. Battalgazi ilçemizde maalesef eski yerlesim nedeniyle okullarimizi yapabilecegimiz, spor alanlari yapabilecegimiz yeterli miktarda yerimiz yok. Bu nedenle Çösnük Mahallemize ortaokul temelinin atilmasi ve kisa zamanda egitim hayatimiza kazandirilacak olmasi Çösnük Mahallesi açisindan da çok önemli. Çösnük mahallemizdeki hemserilerimizin gerçekten çok mutlu olmasi lazim. Yapilacak olan okulu buraya kazandirmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Temel atma törenimize katilan ve hayirli isin baslamasina taniklik edenlere, okulumuzun yapimini üstlenen Malatyali Is Insani Ridvan Mertöz’e ve ailesine tesekkür ediyorum. Okulumuzun egitim hayatimiza, çocuklarimiza, gelecek nesillerimize hayirli olmasini diliyorum” diye konustu.

Konusmalarin ardindan protokol üyelerinin katilimiyla 24 derslikli Ridvan Mertöz Ortaokulu’nun temeli atildi.
Kaynak: İHA