(Özel) Bunaltici Sicaklarda Serinlemek Isteyen Girlevik Selalesi'nin Yolunu Tutuyor

Sicak havadan bunalan vatandaslar Erzincan’daki Girlevik Selalesi’ne akin ediyor. Kademeli normallesme süreciyle birlikte Girlevik, serinlemek isteyenlerin ugrak noktasi haline geldi.

(Özel) Bunaltici Sicaklarda Serinlemek Isteyen Girlevik Selalesi'nin Yolunu Tutuyor
Kent merkezine 35 kilometre uzaklikta bulunan ve Munzur Dagi eteklerindeki Kalecik köyü sinirlarinda 9 ayri kaynak suyunun birlesmesiyle olusan Girlevik Selalesi, uzun süren sessizligin ardindan ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor. Yaklasik 40 metre yüksekligindeki selale görünümüyle de görsel sölen olusturuyor. Yazin serin havasi ve çevresindeki yemyesil bitki örtüsüyle, kisin da kar ve buzla bütünlesen essiz manzarasiyla ziyaretçilerin ilgisini çeken selale, dogal güzellikleri, bitki örtüsü, agaçlari, serin havasi ve dinlenme yerleriyle Erzincan’in en çok tercih edilen mesire yerlerinden biri olup, Erzurum, Tunceli, Sivas, Gümüshane ve Bayburt gibi çevre illerden ve Türkiye’nin de dört bir yanindan gelen misafirlerini agirliyor.

Hafta sonu tatilini firsat bilen vatandaslar, 40 metreden akan buz gibi suya sahip Girlevik Selalesi’ne akin ediyor. Kisin suyunun büyük bölümünün donmasi ile olusan sarkitlar dolayisiyla büyüleyici bir manzaraya bürünen selale, ziyaretçilerine yazin da farkli güzellikler sunuyor. Muhtesem doganin öz çekim yaparak tadini çikaran yerli ve yabanci turistler, görsel güzellikler arasinda yürüyüs ve piknik yaparak zamanlarini en iyi sekilde degerlendiriyor.

Amasya’dan gelen ve Girlevik Selalesi’ne ilk defa gelen Gökhan Torun, daha önce hep duydugunu ve merak ettigini belirterek, “Erzincan’in güzelliklerini duymustuk daha önceden. Arkadaslarimizla yasaklar kalktiktan sonra gezmeyi düsündük. Selalenin de güzel oldugunu, meshur oldugunu, görülmesi gerektigini duyduk. Geldik arkadaslarimiz ile güzel zamanlar geçirdik. Dogunun her yeri güzel, ben Van’a da gittim, çogu ile de gittim. Dogunun her yeri görülmesi gereken yerler. Mutlaka gidilmesi gereken yerler. Duymak mi okumak mi degil, gidip görmek gerekiyor. Dogu gerçekten Paris gibi bir yer. Simdi baska yerlerini gezecegiz. Gezdikten sonra da bakalim nelerle karsilasacagiz. Memnun kaldik yani Erzincan’dan” dedi.

Ziyarete gelen Ülkü Altas ise “Ben Sivas’tan geldim. Burayi methettiler. Geldim gördüm, gerçekten çok güzel bir yer. Herkesin gelmesini ve görmesini isterim” diye konustu.

Kaynak: İHA