Mersin'de Su Kullaniminda Kayip Kaçaga Izin Verilmiyor

İçel Su ve Kanalizasyon Idaresi (MESKI) Merkez Isletmeler Dairesi Baskanligi Kayip-Kaçak Sube Müdürlügünce, 1 Nisan 2019 tarihinden bu yana bin 15 adet yüzeye çikmayan ariza tespit edilerek kayip-kaçaklarin önüne geçildigi bildirildi.

Mersin'de Su Kullaniminda Kayip Kaçaga Izin Verilmiyor
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, MESKI Genel Müdürlügü Merkez Isletmeler Dairesi Baskanligi Kayip-Kaçak Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan, 1 Nisan 2019’dan bu güne kadar Akdeniz’de 320, Toroslar’da 420, Yenisehir’de 208 ve Mezitli ilçesinde 67 olmak üzere toplam bin 15 adet yüzeye çikmayan ariza tespit edilerek, yasanan kayip- kaçaklar kisa sürede giderildi.

MESKI Merkez Isletmeler Dairesi Baskanligi tarafindan 2 yilda 4 merkez ilçede toplam 156 bin 564 metre içmesuyu, 45 bin 166 metre kanalizasyon, 13 bin 480 metre yagmursuyu sebekesi yenileme çalismasi yapildi. 132 adet içmesuyu deposu yenilenirken, 41 adet içmesuyu deposunun da tadilatlari tamamlandi.

68 tesis daha SCADA’ya dahil edilecek

Kaynaktan atiksu aritilmasina kadar suyun tüm döngüsünün takip edildigi teknolojik donanimlara sahip Veri Tabanli Denetim ve Izleme Sistemi (SCADA) merkezine toplam 256 tesis aktarilirken, 68 tesisin daha sisteme dâhil edilmesi planlaniyor. İçel’in tüm noktalarinda içmesuyu sebekeleri, atiksu göstergeleri, içmesuyu ve basinç degerlerinin kontrollerinin 7/24 izlendigi SCADA’ya 50 adet daha DMA bölgesi yapilmasi hedefleniyor.
Kaynak: İHA